Rugăciune pentru obținerea unui loc de muncă

Doar cei care trec prin lipsuri și necazuri mari în viața lor pot înțelege cât de mare este puterea rugăciunii.

Atunci când ne rugăm pentru împlinirea unei cereri urgente sau pentru rezolvarea unei probleme, Dumnezeu rânduiește ce este mai bun pentru noi și pentru cei din jurul nostru.

Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă

Celui care se roagă Dumnezeu îi dă mult mai mult decât a cerut în umila sa rugăciune. Pe lângă cererea noastră, Bunul Dumnezeu ne dăruiește belșug de milă și har ca să sporim pe calea mântuirii.

Cei care își caută un loc de muncă și nu întrevăd nici o posibilitate de angajare, trebuie să se roage cu multă stăruință, având credința că Dumnezeu poate face orice.

Văzând Domnul că în necazul nostru ne ridicăm ochii spre El și cerem ajutorul Lui, ne va ajuta negreșit. Trebuie să ne rugăm să se facă voia Lui în toate, ca viața noastră să fie ocârmuită și pururea aflată sub oblăduirea Bunului Părinte Care știe ce ne este de folos.

Printre sfinții care s-au arătat grabnic ajutători în obținerea unui loc de muncă o amintim pe Sfânta Xenia din Petersburg, cea „nebună pentru Hristos”. Se poate citi Acatistul ei o perioadă mai lungă, până la apariția unui răspuns.

Rugăciune pentru obținerea unui loc de muncă

Părinte Sfinte, Care de toţi porţi grijă şi eşti scăpare celor din nevoi, Te rog, vino degrabă în ajutorul meu, care doresc să îmi găsesc un loc de muncă, de pe urma căruia să-mi întrețin viața proprie şi a familiei mele.

Doamne, ştii necazurile şi lipsurile care mă împresoară. Fie-Ţi milă de mine şi trimite-mi degrab ajutorul Tău. Îndrumă-mă spre locuri potrivite şi spre oameni de nădejde.

Milostive, Doamne, Cel ce îndreptezi paşii omului în această viaţă, caută cu iubire Părintească spre mine, care-Ţi cer ajutorul Tău, şi binecuvintează-mi cu har buna mea voire.

În îndeplinirea voinţei mele de a-mi găsi un loc stabil de muncă, te rog cu stăruinţă, Doamne, trimite-mi înger luminat, care să mă povăţuiască spre oameni de nădejde şi spre tot lucrul bun, să mă izbăvească de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de oamenii răi şi vicleni, de orice întâmplare rea.

Ca împlinindu-mi-se cu binecuvântarea Ta, Doamne, cererea mea, şi având de la Tine dar de sănătate, de putere de muncă şi de bună sporire, să-mi împlinesc temeinic munca mea, preamărind puterea şi mila Ta.

Că Tu eşti Chivernisitorul vieţii noastre şi Cel ce toate le rânduieşti spre folosul nostru şi Ţie-Ţi mulţumim, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.