Rugăciunea copiilor care merg la școală

Tot mai mulți părinți se confruntă cu probleme legate de creșterea și educația copiilor lor. Părintele Porfirie spunea că prin sfințenia părinților se mântuiesc și copiii.

„Într-un singur fel putem face să nu avem probleme cu copiii noștri, și anume prin sfințenie! Deveniți sfinți, și nu veți mai avea nici o problemă cu copiii voștri!…”

Pare un lucru simplu, când este rostit de un sfânt. Însă în practică, la sfințenie se ajunge foarte greu, prin multă trudă și osteneală. Foarte puțini se mai străduiesc astăzi să își sfințească sufletele și să se asemene lui Dumnezeu în iubire, îndelungă-răbdare, smerenie, bunătate și blândețe.

Pentru a dobândi sfințenia trebuie să ne rugăm permanent și să lucrăm la smerirea cugetului și la îmblânzirea inimii.

Acest lucru îl veți izbândi lesne în momentul în care va veni Harul cel dumnezeiesc. Dar cum vine Harul cel dumnezeiesc? Vine când ne smerim și ne rugăm”.

Cel care se roagă trebuie să se roage cu simplitate, asemenea unui copil care știe că nu poate face nimic fără ajutorul părintelui său.

„Rugăciunea trebuie să fie simplă și curată, căci dacă ne rugăm cu credință și răbdare, nu se poate să nu primim răspuns”.

Copiii înșiși trebuie învățați să se roage și să-și cultive o relație vie cu Dumnezeu, cu îngerul păzitor, cu Maica Domnului și cu toți sfinții.

Rugăciunea școlarilor

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care în copilăria și tinerețea Ta, în Nazaret ai fost supus și ascultător Preacuratei Maicii Tale și sfântului îngrijitor, Iosif, lăsându-ne nouă chip de copilărie curată și bineplăcută lui Dumnezeu și oamenilor.

Însuți Iubitorule de oameni, luminează-mă, ajută-mă și mă înflăcărează cu dragostea Ta cea Sfântă, ca și eu să fiu supus Ție în toate și părinților mei care m-au născut, mă cresc, mă îngrijesc și mă hrănesc.

Ajută-mi Doamne să fiu totdeauna ascultător și cinstitor ai lor, precum Tu ne-ai poruncit, când ai zis: „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie și bine și să trăiești ani mulți pe pământ”.

Doamne, trimite, pogoară și sălășluiește Darul tău în ființa noastră și ne învrednicește a trece cu bună rânduială cursul învățăturilor de acum.

Învață-ne pe noi îndreptările Tale și ne călăuzește a umbla și a lucra cu înțelepciune de sus în tot timpul vieții noastre, ca și de noi și prin noi să se preamărească preacinstitul și de mare cuviință Numele Tău, în vecii vecilor. Amin.”

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *