Rugăciune către Maica Domnului, care ne ține la inima sa maternă, încălzindu-ne și pe noi, toți care suntem copiii ei

„Maica Domnului preferă să stea mai degrabă între cei neajutorați decât între Puterile Cerești”, spunea Episcopul Macarie Drăgoi într-o predică rostită la o sărbătoare a Maicii Domnului. Așa se explică ajutorul ei grabnic față de toți cei aflați în nevoi.

Cine poate spune că s-a rugat ei cu inima înfrântă și îndurerată și nu au primit mângâierea și ajutorul ei?

Icoana Maicii Domnului Alăptătoarea

Maica Domnului se poartă față de noi mai ceva ca o mamă, purtându-ne de grijă chiar și atunci când noi suntem neascultători și rătăcim în marea păcatelor. Ea „ne ține la inima sa maternă, încălzindu-ne, și pe noi, toți care suntem copiii ei”.

Ea mijlocește neîncetat pentru întoarcerea tuturor oamenilor și se roagă pentru toți cei care s-au îndepărtat de Dumnezeu, dar mai ales pentru cei îndurerați, prigoniți, defăimați, bolnavi, săraci și aflați în grele necazuri.

„Ce lucru tainic să ne știm cu toții sub grija și rugăciunea Fecioarei Maici, care mijlocește către Fiul său pentru toți pământenii! Ochii ei cei protectori și milostivi sunt pururea aplecați spre cei fără de ajutor”.

Așa cum L-a hrănit la sânul ei pe Cel Care hrănește toată făptura, așa ne hrănește și pe noi, dar mai ales pe cei care sunt orfani sau fără de ajutor.

„Precum L-a hrănit odinioară pe Iisus Hristos Emanuel, Cel întrupat de dragul nostru și spre folosul nostru, ne hrănește, împreună cu El, și pe noi, cei care, prin harul înfierii, am devenit frații lui Iisus și copiii Maicii Domnului”.

_______________________________________________________________________________________________________

Rugăciune către Maica Domnului

Preacurată Fecioară, care singură ai născut pe Iisus, izbăvește-mă de păcatele cele sufletești, și te rog să mă miluiești pe mine cel mort; că tu ești nădejdea celor fără de nădejde, și ajutorarea lumii; că poți a-mi ajuta, Fecioară, ca o Maică a Domnului, nu trece rugăciunea mea, nici nu mă lăsa, întru tot curată Stăpână, ci ca o iubitoare de oameni, miluiește-mă.

Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut pe Iisus Cel preadulce, pe Iisus Cel a-tot-îndurat și Dumnezeu și iubitor de oameni, pe Iisus Cel singur bun și îndurător, pe Acela roagă-L, Stăpâna lumii întru tot nevinovată, să mă miluiască pe mine, păcătosul, și de șederea cea de-a stânga să mă izbăvească, atunci când va ședea să judece lumea, precum este scris.

Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ești izbăvitoare tare celor ce nădăjduiesc în tine, îndreptează-ne la liniștea cea lină a dumnezeieștii voiri, cu îndrăznirea ta cea de Maică pe care o ai către Fiul tău, Mireasă dumnezeiască.

Cautari:
    rugaciune pentru oamenii defaimati |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *