Adevărata VINDECARE nu înseamnă însănătoșirea trupului, ci curățirea SUFLETULUI de patimi și vicii

Trupul este slab din fire și stricăcios. Este supus durerilor și morții. În schimb, sufletul este nemuritor. Pentru el trebuie să ne ostenim, să-l păstrăm curat, să-l împodobim cu virtuți și să-l oferim lui Dumnezeu ca o jertfă bine-mirositoare.

Întreaga strădanie a omului pe pământ trebuie să fie eliberarea de patimi, sau tămăduirea sufletului de răutăți.

Iar de multe ori, boala trupului se face pricină de vindecare a omului de mânie, de egoism, de mândrie, de trufie, de invidie, de viclenie și de alte răutăți.

Cel care suferă trupește ajunge să-și vadă neputințele și astfel se înmoaie sufletește și se deschide spre Dumnezeu. Cel sănătos, în putere, se simte stăpân pe sine și nu caută ajutorul lui Dumnezeu.

Consideră că se descurcă singur, și are adesea inima învârtoșată. Nu își vede patimile, nu poate percepe cele sensibile. Este opac sufletește și nu poate primi cele duhovnicești.

Vindecarea este un proces complex, profund, care nu implică numai trupul, ci și sufletul. Tămăduirea sufletească este primordială deoarece în cele mai multe cazuri cauza reală a bolii este de natură spirituală.

Vindecarea trupului nu este desăvârșită fără vindecarea spirituală. Iar prin acest lucru înțelegem izbăvirea de vicii și de patimile adânc înrădăcinate.

Neputințele fizice și durerea acționează ca un „calmant” duhovnicesc pentru omul nerăbdător, iute de mânie, agitat, neliniștit, grăbit, stresat.

Boala suportată fără cârtire ne ajută să dobândim răbdare, înțelegere față de neputințele semenilor, compasiune, empatie și blândețe.

Cea mai importantă virtute pe care o putem învăța prin boală este smerenia, iar smerenia ne face supuși și ascultători față de Dumnezeu.

Prin smerenie ajungem la o înțelegere profundă a proniei lui Dumnezeu și a cauzelor reale ale bolilor de care suferim.

Iată cât de mare este folosul pătimirii trupești! Cel care își asumă boala și nu se răzvrătește împotriva lui Dumnezeu, dobândește înțelepciune. Iar acesta este cel mai mare câștig, pentru că omul înțelept este puternic, întărit în credință, și nimic nu se poate atinge de sufletul lui.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.