Rugăciunea Sfintei Ana, pentru cei care nu pot avea copii

După cum scrie Protosinghelul Nicodim Măndiță în cartea „Minunile Maicii Domnului”, Sfânta și Dreapta Ana s-a rugat cu multă zdrobire de inimă pentru a dobândi de la Dumnezeu rod pântecelui.

Durerea pricinuită de această neîmplinire nu o putea ști nimeni cu adevărat, decât numai Dumnezeu, căci lacrimile și rugile ei fierbinți erau săvârșite în taina inimii.

Rugaciunea Sfintei Ana, pentru cei care nu pot avea copii

Rugaciunea Sfintei Ana, pentru cei care nu pot avea copii: Ziarul Lumina

Tot așa se cuvine să se roage familiile care din binecuvântate pricini nu pot avea copii. Nu numai femeile, ci și bărbații să se roage.

În Sfânta Scriptură ni se spune că după ce s-au întors de la templu, cuprinși de mare întristare din cauza ocărilor oamenilor, dreptul Ioachim s-a dus în pustie să postească și să se roage, iar dreapta Ana s-a retras în grădina ei să plângă acolo și să se roage pentru necazul ei.

Tot mai multe cupluri se confruntă astăzi cu incapacitatea de a avea copii. Această neputință nu poate fi pusă numai pe seama unei probleme de sănătate.

Pruncii sunt un dar de la Dumnezeu, și de la El trebuie să îi cerem cu credință.

Omul trebuie să facă tot ce îi stă în putință pentru a ieși dintr-un impas, însă ceea ce este cu neputință la oameni este cu putință la Dumnezeu.

Când tratamentele medicale nu dau roade, cei doi trebuie să apeleze la ajutorul Bisericii.

Să se roage mult, să țină posturile, să facă milostenie. Este foarte important să facă o spovedanie generală, sinceră și curată, și să se împărtășească.

Să urmeze sfatul și îndrumarea duhovnicului, și Dumnezeu, văzând strădania lor, dacă este de folos, le va dărui prunci.

Întotdeauna trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să împlinească cererile noastre doar dacă ele ne sunt de folos

Cei care dobândesc copii prin rugăciune sunt binecuvântați de Dumnezeu.

Perioada de rugăciune și de post poate fi pentru o perioadă de pregătire în care ei se apropie de Dumnezeu și se deprind cu obiceiul bun de a se ruga.

De a participa la slujbele Bisericii, de a trăi în comuniune și de a deveni părinți buni, care-și vor crește copiii în credință, îngrijindu-se nu numai de educația lor socială, ci și de mântuirea lor.

Rugăciunea Sfintei Ana

Mergând într-un loc tăinuit, Sfânta Ana s-a rugat lui Dumnezeu cu tânguire și cu lacrimi fierbinți:

Doamne Dumnezeule Atotțiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul și pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească și să se înmulțească, Tu Cel ce ai binecuvântat pe Sara, soția lui Avraam, și la bătrânețile ei a născut pe Isaac, și ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Proorocul și alți copii, dă-mi și mie roadă pântecelui meu, și nu mă lăsa să rămân pururi de ocară și urgie oamenilor.

Adonai, Doamne Savaot, Tu Care știi ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, și pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta…

Și orice voi naște: fecior sau fecioară, o voi închina Sfinției Tale cu toată inima, dăruind-o Bisercii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo”.

Și altele asemenea grăindu-le dreapta Ana, cu inima plină de mâhnire, a văzut deodată arătare de înger, care a zis către dânsa:

Ano! Ano! S-a auzit rugăciunea ta. Suspinurile tale au străbătut norii și treptele cerurilor; iar lacrimile tale fierbinți au ajuns înaintea lui Dumnezeu.

Iată, tu vei zămisli și vei naște o Fiică, cea prea-binecuvântată. Pentru aceasta se vor binecuvânta toate semințiile pământului și printr-însa se va dărui mântuire lumii. Numele fiicei acesteia ce o vei zămisli și naște va fi Maria”.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Protos. Nicodim Măndiță, Minunile Maicii Domnului, Editura Agapis, 2001, p. 31: http://www.doxologia.ro/vietile-sfintilor/istorii-cu-talc/rugaciunea-sfintei-ana

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.