Credința și rugăciunea pot duce la vindecări miraculoase a celor bolnavi

Un medic bun, în adevăratul sens al cuvântului, nu este cel care își cunoaște foarte bine meseria, ci cel care conlucrează cu Dumnezeu la vindecarea pacienților săi.

Un astfel de medic creștin este doctorul Pavel Chirilă, care se roagă pentru bolnavi și le oferă consiliere spirituală. Aceasta îi ajută pe cei suferinzi să înțeleagă sensul duhovnicesc al bolii, să accepte un diagnostic crunt, să se roage ei înșiși pentru tămăduire.

Acești bolnavi ajung în cele din urmă să se vindece sufletește, chiar dacă tămăduirea nu are loc și în plan biologic.

Un astfel de medic este și chirurgul francez Alex Carrel, care vorbește într-un tratat despre importanța rugăciunii pentru cei bolnavi și efectele sale vindecătoare miraculoase.

În spitalele și centrele în care se practică rugăciunea au loc numeroase tămăduiri ale bolnavilor care nu pot fi vindecați cu ajutorul tratamentelor convenționale. Dr. Carrel citează cazurile petrecute la Lourdes – „orașul minunilor„, unde s-au păstrat numeroase dovezi ale vindecărilor prin credință.

„Unii bolnavi au fost vindecați aproape instantaneu de afecțiuni cum ar fi lupusul feței, cancerul, infecțiile renale, ulcerul, tuberculoza pulmonară și osoasă”.

Aproape în toate cazurile, vindecarea se petrece în același mod. La început apare o durere puternică, după care bolnavul se însănătoșește ca prin minune.

„Într-un timp relativ scurt, simptomele și leziunile anatomice dispar. Fenomenul se explică printr-o accelerare extremă a proceselor normale de vindecare. O asemenea accelerare n-a fost demonstrată vreodată, până în prezent, de către chirurgi sau fiziologi prin practica lor medicală”.

Cu adevărat interesant este faptul că un bolnav se poate vindeca astfel nu doar în urma rugăciunilor personale, ci mai ales a celor din jur.

„La Lourdes s-au vindecat copii care nu știau încă să vorbească, sau chiar oameni necredincioși. În preajma lor, însă, acolo, cineva se ruga”.

Acest lucru ne arată încă o dată cât de mare este puterea rugăciunii făcute cu durere pentru cei aflați în suferință și în incapacitatea de a se ajuta sau ruga pentru ei înșiși. Iată ce frumos spune Sfântul Apostol Iacov despre aceasta într0o epistolă:

Este vreunul dintre voi în suferință? Să se roage. Este cineva cu inimă bună? Să cânte psalmi. Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate, se vor ierta lui.

Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului”. (Iacov 5, 13-16)

Dr. Carrel spune că „rugăciunea pe care o face altcineva este întotdeauna mai eficientă decât cea făcută pentru sine”, pentru că ea are în ea dragoste, compasiune, durere și empatie.

Din păcate, foarte puțini astăzi mai practică rugăciunea, sau nu se roagă cu intensitate și căldură. Din acest motiv și minunile sunt mai puțin frecvente astăzi.

La Lourdes, spune doctorul Carrel, bolnavii nu mai găsesc aceeași atmosferă de pace și reculegere care era acolo odinioară, și care-i predispunea la rugăciune: „Pelerinii au devenit turiști, iar rugăciunile lor lipsite de suflet sunt neputincioase„.

Nu trebuie însă să ne descurajăm de vicisitudinea vremurilor în care trăim. Trebuie să ne întoarcem la rugăciune cu credință în cuvintele Mântuitorului, Care a zis:

Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia; și cel care caută găsește, și celui ce bate i se va deschide” (Luca 11, 9-10).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.