Este imposibil să n-ajute Dumnezeu când ne rugăm cu toată inima

Sfântul Moise spunea că cel mai sigur mod prin care putem depăși încercările din viața noastră este să ne rugăm lui Dumnezeu și să ne lăsăm în voia Lui.

În greutăți, în neînțelegeri și în toate împrejurările, cel mai apropiat mijloc, și sigur spre folosul nostru, este adresarea către Domnul și lăsarea în seama Lui a necazurilor și a grijilor noastre”.

Îngrijorarea peste măsură constituie astăzi una din pricinile pentru care foarte mulți oameni se îmbolnăvesc trupește și sufletește.

Mântuitorul Însuși ne-a spus că nu trebuie să ne facem griji excesive pentru viața noastră, frământându-ne constant cu privire la cele necesare, pentru că Dumnezeu poartă de grijă și ne dăruiește tot ceea ce ne este de folos.

Lipsa noastră de raportare la cuvintele lui Dumnezeu și lipsa comunicării cu Dumnezeu sunt tot atâtea cauze „nevăzute” ale deteriorării sănătății noastre.

Sfântul Nicon de la Schitul Optina spunea foarte frumos că omul în care sălășluiește Dumnezeu nu poate fi un om trist. Inima celui care păstrează o relație vie cu Dumnezeu este singurul loc de pe pământ în care nu poate există tristețe, amărăciune sau suferință.

„Când nu aveți înaintea cui să vă deschideți sufletul vostru, spuneți-I Domnului Dumnezeu necazul vostru”.

Sfântul Moise mai spune că atunci când ne aflăm în conflicte cu semenii noștri sau ne confruntăm cu probleme grave trebuie să ne rugăm la Dumnezeu să ne lumineze pe toți și să ne dăruiască pacea Sa cea sfântă, care alină sufletul ca un balsam mângâietor.

Nu putem reuși întotdeauna prin cuvintele sau atitudinile noastre să reparăm o situație dificilă. Rugăciunea ajută însă întotdeauna.

„Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu pentru cei cu care avem de-a face, și totul va merge bine”. Văzând dragostea noastră și intenția noastră bună de a îndrepta lucrurile și a fi în pace cu toți, Dumnezeu va interveni și va soluționa problema.

Domnul luminează pe tot omul ce vine în lume și dă pace sufletelor noastre”.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.