Clicky

Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor

Această rugăciune a fost alcătuită pentru cinstirea icoanei Maicii Domnului „Potolește întristările noastre”. Însuși chipul ei și modul de zugrăvire a acestei icoane ne arată milostivirea Maicii Domnului și grabnica ei mijlocire.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu are mâna stângă sub cap, semn că ascultă rugăciunilor celor care o cheamă în ajutor. Capul ușor înclinat ne arată aplecarea ei spre cererile tuturor celor aflați în felurite necazuri.

Icoana Maicii Domnului „Potolește Întristările Noastre”

Totodată, Pruncul Iisus, pe care Maica Domnului Îl ține cu mâna dreaptă, poartă un mesaj care ne îndeamnă spre dragoste, unire și bunătate.

„Judecați cu dreptate, arătând milă unii față de alții, nu jigniți văduvele și orfanii, și nu țineți răutate în inima voastră față de fratele vostru”.

Maica Domnului s-a arătat o puternică izbăvitoare a celor întristați din pricina necazurilor și a bolilor trupești și sufletești.

De numele acestei icoane sunt legate numeroase vindecări minunate. Cea mai cunoscută minune este cea care s-a petrecut la descoperirea acestei icoane în Moscova, în cartierul Pupișevo.

O femeie paralizată total, care nu aflase leac la doctori de neputința ei cumplită, a văzut-o în vis pe Maica Domnului, care i-a poruncit să meargă la Moscova, în Biserica Sfântul Nicolae, să caute icoana ei care se numește „Potolește întristările noastre” și să se roage înaintea ei pentru a primi tămăduire.

După ce a citi un acatist înaintea acestei icoane, femeia s-a sculat și a început a umbla pe picioarele ei, întorcându-se deplin sănătoasă la casa ei.

Icoana Maicii Domnului „Potolește întristările noastre” este prăznuită pe data de 25 ianuarie, când a avut loc descoperirea ei și prima minune, și încă o dată, pe data de 9 octombrie.

Rugăciune către Maica Domnului Potolește întristările noastre

O, Maică Prealăudată, cerească împărăteasă și Stăpână, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, ceea ce ai născut pe Cuvântul mai sfânt decât toți sfinții.

Primind prinosul nostru de acum, potolește întristările noastre și ne izbăvește de toate necazurile, nevoile, tristețile, și ne scapă de osânda cea veșnică și chinul care va să fie, și ne învrednicește a ne sălășlui în veșnicele corturi ale raiului, pe noi, robii tăi, care strigăm: Aliluia!

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *