Clicky

Când te vor tulbura gânduri de frică pentru mâhnirile ce vor urma, să spui simplu: „Facă-se voia Domnului” și te vei umple de liniște

Sfântul Varsanufie de la Optina ne dă un sfat extrem de prețios pentru noi toți cei care, călătorind pe marea învolburată a acestei vieți, suntem învăluiți de furtuna necazurilor și cădem adesea în mreaja deznădejdii.

„Când te tulbură gânduri de frică pentru mâhnirile ce vor urma, să nu începi să vorbești cu ele, ci să spui simplu: Facă-se voia Domnului! Și asta te va umple de liniște”.

Mântuitorul ne-a avertizat despre pericolul îngrijorării peste măsură pentru soarta noastră, povățuindu-ne să ne lăsăm în grija lui Dumnezeu.

Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei” (Matei 6, 34).

Mântuitorul ne mai învață că cei care Îl caută pe Dumnezeu și poartă grijă mai întâi de sufletul lor, primesc toate cele de trebuință vieții biologice – hrană, îmbrăcăminte.

Toate se rezolvă prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, însă noi ne agităm, ne stresăm și ne consumăm toată energia căutând soluții la problemele noastre. Dacă am apela la rugăciune, toate lucrurile s-ar simplifica și viața noastră s-ar umple de sens.

Sfântul Moise spunea: „În greutăți, în neînțelegeri și în toate împrejurările, cel mai apropiat mijloc și sigur spre folosul nostru este adresarea către Domnul și lăsarea în seama Lui a necazurilor și a grijilor noastre.”

Veniți la Mine, cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni pe voi” (Matei 11, 28). Fie că suntem împovărați de necazuri sau de păcate, fie că suntem biruiți de ispite și neputincioși, trebuie să alergăm cu credință la ajutorul lui Dumnezeu.

Tristețea și mâhnirea nu sunt de nici un folos pe calea mântuirii. Din contră, acestea sunt două arme puternice ale diavolului împotriva celor sensibili. Îi lovește cu tristețea, și de aici îi aduce până la deznădejde și suicid.

Inima celui care se întristează și nu cere ajutorul lui Dumnezeu poate ajunge la învârtoșare, iar din învârtoșare odrăslesc alte patimi grele: mândria, desfrânarea, lenevirea.

Este dezastruos să ne întristăm peste măsură și să ne omorâm înainte de vreme”, spunea Sfântul Leon.

Spuneți-I Domnului Dumnezeu necazul vostru”, ne îndeamnă Sfântul Nicon.

Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu către Domnul m-am rugat. Vărsa-voi înaintea Lui rugăciunea mea, necazul meu înaintea Lui voi spune.” (Ps. 141, 1-2).

Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu pentru toți cei implicați în problemele sau necazurile noastre, și astfel toate lucrurile se vor îndrepta.

Dacă ne vom ruga, Dumnezeu va lumina negreșit mințile noastre și ne va arăta calea pe care trebuie să mergem.

Căutat-am pe Domnul și m-a auzit și din toate necazurile mele m-a izbăvit. Apropiați-vă de El și vă luminați; și fețele voastre să nu se rușineze. Săracul acesta a strigat, și Domnul l-a auzit pe el și din toate necazurile lui l-a izbăvit. Străjui-va îngerul Domnului împrejurul celor ce se tem de El și-I va izbăvi pe ei”. (Ps. 33, 4-7)

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *


    Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /home/juliero/public_html/wp-content/themes/taifas/footer.php on line 27

    Warning: file_get_contents(http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=92081,122354,420174): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /home/juliero/public_html/wp-content/themes/taifas/footer.php on line 27