Rugăciune către Maica Domnului izbăvitoarea din necazuri și izvorâtoarea de mari daruri de vindecări

„Bucură-te, Izbăvitoare, care pe noi, cei necăjiți, din chinuri, din nevoi și din moarte ne mântuiești”. Acesta este stihul cu care se încheie condacele „Acatistului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Izbăvitoarea”.

Maica Domnului este pomenită la fiecare ectenie pe care preoții o rostesc în cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Vecerniei și a celorlalte slujbe bisericești:

Pe preasfânta, curata, preabinecuvântata, slăvita Stăpâna noastră, de Dumnezeu Născătoarea și pururea Fecioara Maria, cu toți sfinții pomenindu-o”.

Toate ecteniile întreite se încheie cu această cerere către Maica Domnului. Iar strana răspunde: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”.

În tradiția monahală de la Muntele Athos și nu numai, de câteva secole, călugării spun „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi” în loc de „miluiește-ne pe noi” la citirea Paracliselor și Canoanelor Maicii Domnului.

Prin nașterea Mântuitorului Hristos, Maica Domnului a devenit împreună-mântuitoare cu Fiul ei. Fără acceptul ei de a purta în pântece și a naște pe Fiul lui Dumnezeu, mântuirea oamenilor nu ar fi fost posibilă.

În limba greacă, cuvântul „mântuire” (σωτηρία) înseamnă „salvare”. Biserica o numește în cântări pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu „izbăvitoare, apărătoare, grabnică ajutătoare și mângâietoare”.

Maica Domnului ne mântuiește din nevoi, din primejdii, din boli, din necazuri și tot felul de încercări. Nenumărate sunt minunile și intervențiile Maicii Domnului în viața celor care s-au rugat ei cu credință și stăruință.

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu Izbăvitoarea

Har izvorând de la icoana ta, Izbăvitoare, râu îmbelșugat de vindecări ne-ai dăruit, și inimile noastre le-ai întărit cu veselie, și prin aceasta pe toți i-ai învățat să-ți cânte ție, Maică, și Fiului tău și Dumnezeu: Aliluia!

O, Maică a lui Dumnezeu, ajutorul și apărarea noastră, te rugăm, fii izbăvitoarea noastră, căci la tine am nădăjduit întotdeauna și cu toată inima te chemăm:

Milostivește-te și ne ajută, fie-ți milă de noi și ne izbăvește, apleacă urechea ta și primește rugăciunile noastre cele cu durere și cu lacrimi, și precum vei vrea liniștește-ne și ne bucură pe noi, cei ce iubim pe Fiul tău Cel fără de început și Dumnezeul nostru. Amin”.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play