Clicky

Rugăciune către Maica Domnului – bucuria celor necăjiți, mângâietoarea celor ce plâng, ajutătoarea celor neajutorați

Așa cum spunea Sfântul Nifon, Mitropolitul Țării Românești, în fiecare zi trebuie să-i purtăm pe Mântuitorul și pe Preacurata Maica Sa în inimile noastre, deoarece toate bunătățile și darurile cele bune vin de la ei spre toți cei care nădăjduiesc în ajutorul lor.

Fie-ți drag a te ruga de-a pururea ei, și ți se va lumina inima și va vedea pe Dumnezeu.”

Maica Domnului

Părintele Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria îi îndemna de asemenea pe credincioși să țină în casă o icoană cu Maica Domnului și să se roage ei zilnic, citind Paraclisul sau Acatistele ei, pentru a avea parte de ocrotirea și ajutorul ei.

Maica Domnului este cea mai fierbinte mijlocitoare a oamenilor către Dumnezeu și cea mai sigură nădejde a păcătoșilor. Rugăciunile pe care le facem înaintea ei ne luminează întunericul inimii, ne oferă adăpost în ispite și primejdii, mângâiere în întristări, întărire în încercări, izbăvire în necazuri și alinare în boli.

Nimeni din cei ce aleargă la dânsa nu iese rușinat, ci cerând dar bun, primește împlinirea cererii celei de folos, după cum spune în Paraclisul Maicii Domnului.

Rugăciune către Maica Domnului

Ceea ce singură ești bucuria celor necăjiți, și ocrotitoarea celor nedreptățiți, mângâietoarea celor ce plâng și ajutătoarea celor neajutorați, cercetătoarea celor neputincioși și acoperământul și sprijinul celor ce se chinuiesc, liman celor înviforați și toiag orbilor, povățuitoarea celor rătăciți și scăpare tare celor din nevoie, Născătoare de Dumnezeu, cu totul fără de prihană, ia aminte la această ticăloasă și netrebnică rugăciune a mea, pe care o aduc ție întru strângerea inimii, și mă izbăvește de viforul cel greu care mi s-a pricinuit mie din lenevie și îndepărtează de la mine trândăvia cea cumplită.

Izbăvește-mă de tirania cea amară a demonilor și mă smulge din obiceiul cel rău al patimilor. Și precum știi, mântuiește-mă pe mine netrebnicul robul tău, cel ce întru tine, după Dumnezeu, mi-am pus nădejdile mântuirii mele.

Dă-mi mie, Preacurată, cu osârdie să dac poruncile Fiului tău și Dumnezeul nostru, și să păzesc întotdeauna așezămintele Lui cele mântuitoare.

Și mă întărește ca să întâmpin doxologiile Lui cu cuget veghetor și cu minte trează. Că întru tine, pricinuitoarea bunătăților și ajutătoarea nădăjduind, aduc această cerere.

Deci, să nu cad din nădejdea cea către tine, Preacurată, nici să mă întorc smerit și rușinat. Ci să aflu prin tine, de Dumnezeu dăruită Stăpână degrab împlinirea cererilor mele.

Ca întotdeauna, ca pe o ajutătoare tare a noastră, a păcătoșilor, și împlinitoare a cererilor noastre, să te laud și să te măresc pe tine, acum și pururi și în vecii vecilor. Amin.

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *