Mare dar este RUGĂCIUNEA! Ea duce la cer plângerile și nevoile noastre și de acolo ne aduce PUTERE și ajutor trupesc și sufletesc

Sfântul Macarie Egipteanul ne îndeamnă să ne îndreptăm mai des atenția spre Dumnezeu în timpul zilei, iar cei care pot, să acorde mai mult timp rugăciunii în orele nopții, când au dispărut agitația, zgomotul și s-a așezat liniștea.

„Adeseori întoarce-ți sufletul la Dumnezeu și cugetul întărește-l cu puterea lui Hristos, ca unul care te odihnești la limanul dumnezeiesc, în lumina Mântuitorului, de orice vorbă și orice faptă.

Darul Rugăciunii

Pe toate trebuie să le încredințăm lui Dumnezeu – faptele, cuvintele, dorințele noastre. Deși în timpul zilei suntem atenți la cei din jurul nostru și le acordăm prioritate, nu trebuie să uităm de Dumnezeu, ci să ne unim cugetul cu El ori de câte ori avem câteva momente libere.

Faptul că putem vorbi cu Dumnezeu prin rugăciune este un mare dar. Rugăciunea este aducătoare de tot binele în viața noastră. Ea duce cererile, nevoile și neputințele noastre la cer, și prin ea primim de la Dumnezeu ușurare, ajutor și întărire sufletului și trupului, spunea Părintele Iosif Trifa.

Să ne străduim să vorbim cât mai des și mai mult cu Dumnezeu, până când rugăciunea va deveni o permanență a vieții noastre, până când modul nostru de a trăi se va preface într-o rugăciune continuă.

Rugăciune înseamnă nu numai să rostești cuvinte și să-ți înalți cugetul la Dumnezeu, ci să viețuiești în curăție, smerenie și dragoste cu toți. Atunci rugăciunea devine o stare a sufletului, care emană multă pace, odihnă și bucurie pentru noi și pentru cei din jur.

Nu lăsați mâinile în jos, nu slăbiți cu râvna și cu rugăciunea. Toată ziua acestei vieți să o petrecem și noi cu mâinile ridicate, adică în rugăciune”.

Iar atunci când din pricina ostenelii, împrăștierii minții sau a păcatelor nu putem face rugăciunile rânduite de Biserică, să ne rugăm așa cum putem, cu cuvintele noastre.

Așa cum ne sfătuiește Părintele Teofil Roman, „când nu merge rugăciunea citită, să încercăm să ne rugăm așa, simplu, să facem rugăciune tocmai din această neputință: „Uite, Doamne, aș vrea să mă rog, dar nu sunt în stare, îmi este inima împietrită, nu mai simt nimic”.

Această „spovedanie” sinceră către Dumnezeu se va transforma într-o rugăciune profundă. „Dumnezeu nu așteaptă de la noi poezii, ci așteaptă inima noastră așa cum este.

Așa cum suntem trebuie să ne înfățișăm înaintea lui Dumnezeu: „Doamne, acesta sunt, nu știu ce să fac, nu am unde să mă duc și nici nu vreau să mă duc în altă parte, vin la Tine! Nu te scârbi de mine, nu mă lepăda de la fața Ta, nu mă lipsi de darul Duhului Tău Celui Sfânt, chiar dacă am păcătuit mai mult decât orice om…”

1 comentariu

  1. Cuvintele Mantuitorului;De aceea ,si Eu va spun;Cereti si vi se va da ,cautati si ve-ti gasi,bateti si vi se va deschide. Fiindca oricine cere primeste,cine cauta gaseste,si celui ce bate i se va deschide.(Ev. Luca 11;9,10) . Pana acum n-ati cerut nimic in numele Meu ;cereti si ve-ti primi ,pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.In ziua aceea veti cere in numele Meu si nu va zic ca Eu voi ruga pe Tatal pentru voi Ev, ioan 16;23-26.Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va asculte rugaciunile !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play