Clicky

Rugăciune către Maica Domnului în vremea postului

În momentele cele mai grele ale vieții noastre, putem găsi refugiu, ocrotire și scăpare în brațele Maicii Domnului. Ea cunoaște ca nimeni altul ce înseamnă suferința, căci sabie a străbătut sufletul ei când a văzut de voie răstignit pe Fiul ei.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu nu este doar maica Domnului nostru Iisus Hristos, ci și maica noastră, a tuturor, „la care alergăm după milă, ajutor și întărire”, spunea Preasfințitul Macarie Drăgoi într-o conferință la Cluj.

Rugăciune Către Maica Domnului

Maica Domnului preferă să stea mai degrabă între cei neajutorați, decât între Puterile Cerești”. Ea este alinătoarea durerilor, părtinitoarea noastră și cea mai puternică mijlocitoare înaintea Fiului ei pentru iertarea și mântuirea sufletelor noastre.

Nimeni nu ar trebui să se deznădăjduiască în viață știind că deasupra noastră se află acoperământul cald și ocrotirea Maicii Domnului. Ea mijlocește cu lacrimi îndreptarea tuturor celor pierduți sau îngreunați de povara păcatelor.

Rugăciunile pe care noi le înălțăm spre ea ne aduc multă întărire în ispite, nădejde în necazuri, desfătare în lipsuri și scârbe.

Rugăciuni către Maica Domnului în vremea Postului

În cărările mântuirii îndreptează-mă, Născătoare de Dumnezeu, căci cu păcate grozave mi-am spurcat sufletul, și cu lenevire mi-am cheltuit toată viața mea; ci cu rugăciunile tale, Preacurată, spală-mă de toată necurăția.

Preasfântă Fecioară plină de dar, ceea ce ai născut curățirea tuturor, ușurează povara cea grea a păcatelor mele, cu rugăciunile tale.

Îndreptează-ne cu rugăciunule tale, ocârmuindu-ne pe noi, cei înviforați de valul păcatului, la limanul cel de mântuire, Născătoare de Dumnezeu, și scăpându-ne de toate relele.

Ca ceea ce ai născut Lumina cea neapropiată, Fecioară, risipește întunericul sufletului meu cu raza cea luminătoare, și îndreptează viața mea spre cărările mântuirii.

Ceea ce ești bună, trimite toiag de putere nouă, tuturor celor ce scăpăm la tine; ca să biruim în mijlocul tuturor vrăjmașilor, ajutorându-ne și din toată vătămarea scoțându-ne.

Gândul, sfatul, nădejdea, trupul, sufletul și duhul, către tine mi-am pus, Stăpână; scapă-mă de vrăjmașii cei cumpliți, de încercări și de amenințarea cea viitoare, și mă mântuiește.

Nu știu alt ajutor afară de tine, Curată și cu totul fără de prihană. Pe tine te pun rugătoare, pe tine mijlocitoare către Cel ce S-a născut din tine; scapă-mă de toate cele ce mă întristează.

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *