„Nu te ruga de Mine să le dau pacea, roagă-te de oameni să-şi schimbe purtările, dacă vor să mai vadă pacea pe pământ” – Părintele Arsenie Boca

Părintele Arsenie Boca spunea că odată, pe când săvârșea Sfânta Liturghie și a ajuns la ectenia care spune: „Pentru pacea a toată lumea și pentru bunăstarea Sfintelor lui Dumnezeu biserici”, a auzit în urechea dinlăuntru aceste cuvinte:

„Nu te ruga de Mine să le dau pacea, roagă-te de oameni să-şi schimbe purtările, dacă vor să mai vadă pacea pe pământ”.

Părintele Arsenie Boca

Acesta era glasul lui Dumnezeu, care îi poruncea să se ostenească pentru vindecarea sufletească a oamenilor.

„Drept aceea, ascultător poruncii, trebuie să strig tare cuvântul Scripturii, că „Dumnezeu vestește acum pe oameni, ca toți de pretutindeni să se pocăiască” (Fapte 17, 39).

Adică să vie la viața curată și la învățătura dreptmăritoare a Bisericii lui Hristos; iar când vremea o va cere, să le mărturisească cu prețul vieții, netemându-se de moarte”.

Pace de pe pământ este condiționată de curăția sufletelor oamenilor, de iubirea dintre ei. Cei care îți trăiesc viața în blândețe și smerenie, au bunătate în suflet și sunt iubitori de oameni, vor simți prezența lui Dumnezeu încă din viața aceasta, iar dincolo, vor moșteni Împărăția Cerurilor.

Părintele Arsenie spunea că acestea sunt „zilele mai de pe urmă, când și nouă ni se pare că vremea s-a scurtat”. Cercetând firea lucrurilor și durerile oamenilor, a descoperit că unul din cele mai mari păcate care îi trage în jos pe oameni este desfrânarea.

Părintele Arsenie îndemna la o trezire duhovnicească încă de pe vremea lui. Cu atât mai mult este nevoie astăzi de pocăință.

„Oamenii obercăiesc în mulțimea neștiinței și a lipsei de sfat, care s-a întins ca o noapte de osândă peste bieții oameni, în care dorm liniștiți somnul de primejdie, de bună credință, precum că aceea nu-i păcat.

Lucrul care îi arde pe toți oamenii este pocăința, pe care o trimite Dumnezeu, ori vrem, ori nu vrem. De aceea este bine ca să ne pocăim de bună voie, să nu așteptăm să ne trimită Dumnezeu prin necazuri de tot felul, căci pricinile pentru care ne trimite Dumnezeu necazurile sunt păcatele noastre.”

Sursă bibliografică: Părintele Arsenie Boca, Despre durerile oamenilor, Vol. 2

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.