Clicky

RUGĂCIUNEA care luminează ochii INIMII

Pe omul care se roagă cu sinceritate, Dumnezeu îl ajută să-și vadă păcatele și îi creează împrejurări favorabile pentru a-și lucra mântuirea.

Lumina lui Dumnezeu care intră în suflet arată mai întâi nedreptățile noastre și aduce multă pocăință și smerenie. Pe urmă, harul lui Dumnezeu îl înțelepțește pe om și îi arată deosebirea binelui de rău și a adevărului de minciună.

Rugăciune Pentru Luminarea Ochilor Inimii

Această rugăciune poate fi privită ca rugăciunea celui care mereu greșește încrezându-se în sine, însă prin pocăință, iarăși se întoarce la Dumnezeu și cere iertare și vindecare sufletului. Iar sufletul se îndreptează prin smerenie.

Aceste cuvinte sunt pline de înțelepciune și au puterea de a ne lumina mintea pentru a vedea cu ochi duhovnicești starea în care ne găsim și adevărul pe care nu-l vedem când trăim departe de Dumnezeu.

Doamne, amintește-mi…

Doamne, dacă mă vă drept, amintește-mi câte drepturi am încălcat. Dacă mă consider cinstit, amintește-mi de câte ori am înșelat. Dacă mă văd sincer, amintește-mi de câte ori am mințit.

Dacă mă consider înțelept, amintește-mi câtă răutate este în inima mea. Dacă mă văd smerit, amintește-mi câtă fățărnicie este în mine.

Dacă mă văd curat, amintește-mi ce negru e sufletul meu. Dacă mă văd frumos, amintește-mi ce zdrențuit sunt pe interior.

Dacă mă văd puternic, amintește-mi că nu pot nimic fără Tine. Dacă mi se pare că am zidit ceva, amintește-mi câte inimi am frânt.

Dacă mi se pare că am credință mare, amintește-mi ce ușor mă clatin în încercări. Dacă mă văd curajos, amintește-mi cât de laș sunt în a propovădui și a muri pentru numele Tău. Dacă mă văd harnic, amintește-mi cât de trândav sunt în a împlini poruncile Tale.

Dacă mă consider înțelept, amintește-mi pe câți am rănit prin cuvintele mele. Dacă mă simt puternic, amintește-mi de câte patimi sunt îngenuncheat.

Dacă mi se pare că am dragoste, amintește-mi de câtă ură sunt stăpânit.

Dacă mă văd sus, amintește-mi din ce adânc m-ai ridicat. Dacă mă cred cineva, amintește-mi că nu sunt decât țărână.

Dacă mă simt deja ajuns, amintește-mi de unde am plecat. Dacă mi se pare că merit Raiul, amintește-mi cât de departe e de mine.

Doamne, amintește-mi…

Când mi se pare că bucatele nu sunt atât de gustoase, amintește-mi de aceia care nu au ce pune pe masă. Când mi se pare că am puțină îmbrăcăminte, amintește-mi de aceia care nu nici măcar o haină.

Când mi se pare că așternutul nu este atât de moale, amintește-mi de aceia care nu unde să-și plece capul. Când sunt nemulțumit de locuința mea, amintește-mi de aceia care trăiesc în stradă.

Când mă plâng de serviciu, amintește-mi de aceia care nu au un loc de muncă. Când mi se pare că nu arăt perfect fizic, amintește-mi de aceia care nu se pot da jos din pat.

Când mă plâng de o durere banală, amintește-mi de aceia care mai au doar o zi de trăit. Când mă plâng de prieteni, amintește-mi de aceia care trăiesc în singurătate.

Când nu știu să valorez libertatea, amintește-mi de aceia care au pierdut șansa la libertate. Când nu știu să prețuiesc viața, amintește-mi de aceia care ar da orice să supraviețuiască.

Când ignor tot ce e frumos în jur, amintește-mi de aceia care ar vrea să vadă dar sunt orbi. Când aștept miracole, amintește-mi că eu însumi sunt unul din ele.

Când uit ce am, amintește-mi să prețuiesc valoarea lucrurilor mai înainte de a le pierde.

Sursa: http://www.ortodoxism.com/cuvinte-de-folos/doamne-aminteste-mi.html

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *