Clicky

Să ne rugăm cât mai des Maicii Domnului, și acoperământul ei se va întinde asupra noastră

Părintele Arsenie Papacioc spunea cât de important este să încercăm să păstrăm o relație de inimă cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Această relație vie cu Maica Domnului ne va aduce nenumărate împliniri sufletești, și vom simți intervenția ei minunată în viața noastră.

Sfântul Ierarh Serafim Sobolev a Sofiei, făcătorul de minuni, ne sfătuiește să pomenim cât mai des numele Maicii Domnului, atât cu buzele, cât și cu inimile noastre.

Să rostim mai des rugăciunea „Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-te!” Negreșit „acoperământul ei atotputernic și iubitor se va întinde deasupra noastră” și vom avea mereu parte de ajutorul ei.”

Monahii se roagă neîncetat nu doar Mântuitorului Hristos rostind „Doamne Iisuse”, ci și Maicii Domnului, făcând zilnic către ea sute de rugăciuni scurte: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi!”

Adresându-ne neîncetat mijlocirii ei cerești, va asculta rugăciunile noastre și va izbăvi sufletele noastre din toate necazurile, spunea Sfântul Serafim:

Preasfânta Maică a Domnului va fi cu noi mereu, în toate necazurile noastre. Ea ne va izbăvi de toate nevoile acestei vieți trecătoare, ne va izbăvi de cea mai mare nefericire – moartea sufletelor noastre – ce este despărțirea veșnică de Hristos.”

Grija ei față de cei păcătoși, rătăciți, necăjiți și bolnavi este mai mare decât a unei mame. În virtutea necuprinsei ei iubiri față de creștini, se cuvine ca și noi să alergăm tot timpul la grabnicul ei ajutorul, prin rugăciuni.

Deși petrece în ceruri și este mai slăvită decât toții îngerii, Maica Domnului este pururea alături de cei necăjiți de pe pământ și se roagă Fiului ei să-i miluiască, după cum s-a arătat rugându-se cu lacrimi pentru oameni în Biserica din Vlaherne, acoperindu-i pe cei prezenți cu acoperământul ei.

„Să ne ajute Preacurata Fecioară Maria să urmăm conștiincios nevoințele ei duhovnicești. Iar pentru rugăciunile atotputernice ale Fecioarei Maria să ne învrednicească pe noi Domnul ca după moartea noastră să dobândim în toată plinătatea viața veșnică și fericită”.

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *