Clicky

RUGĂCIUNE pentru tămăduirea NEPUTINȚELOR

Această rugăciune a fost alcătuită de Sfântul Isaac Sirul, pe care Biserica îl prăznuiește la data de 28 ianuarie. Acest mare sfânt este autorul uneia din cele mai cunoscute rugăciuni care se săvârșește în Postul Mare – „Doamne și Stăpânul vieții mele”.

În scrierile sale ascetice și în rugăciunile lui persistă în mod deosebi îndemnul spre pocăință. Acesta spunea: “Viața aceasta ți-a fost dată spre pocăință; nu o irosi căutând lucruri deșarte”.

Sfântul Isaac Sirul

Sfântul Isaac Sirul a dus o viață aspră de pustnic, simțind această chemare spre o trăire duhovnicească înaltă. Se hrănea doar cu legume crude și puțină pâine. Ajunsese atât de sporit duhovnicește încât avea îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu să se roage chiar și pentru demoni.

Rugăciunea Sfântului Isaac Sirul

Această rugăciune descoperă neputințele sufletului uman și nevoia lui permanentă de sprijinul lui Dumnezeu. Atunci când omul ajunge să-și cunoască slăbiciunea firii și neputințele sale, se îndreaptă cu multă credință spre Dumnezeu, și se roagă cu fierbințeală.

De multe ori, Dumnezeu trimite în viața noastră felurite necazuri pentru a ne ajuta să ne cunoaștem pe noi înșine și a conștientiza că fără ajutorul Lui nu putem face nimic.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care cercetezi făptura Ta, Căruia Îi sunt arătate patimile mele și neputința firii noastre omenești și tăria vrăjmașului nostru, Tu Însuți mă acoperă de răutatea lui, pentru că puterea lui este tare, iar firea noastră pătimașă și neputincioasă.

Tu, dar, o, Bunule, Cel ce știi neputința noastră, Care și porți greutatea neputinței noastre, păzește-mă de tulburarea cugetelor și de potopul patimilor, și fă-mă vrednic acestei slujbe sfinte a Ta, ca nu cumva, în poftele mele cele întinate, să pierd dulceața ei, și să mă aflu fără de rușine și fără de frică înaintea Ta. Ci, Doamne, prea dulcele meu Iisuse, miluiește-mă și mă mântuiește.”

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *