Ulei de Ricin și Gălbenuș de Ou Pentru Păr – Leacuri Arsenie Boca

Acum câteva decenii, părintele Arsenie Boca recomanda unei femei care se plângea că îi cade foarte tare părul, ulei de ricin cu gălbenuș de ou, iar la final o clătire zdravănă cu oțet de mere. “Părul, are și el trebuință să se hrănească“. Iar gălbenușul de ou este cel mai bun tratament cu proteine naturale pentru firul de păr.

Ulei de ricin – Cel mai bun remediu pentru păr

__________________________________________________________

Uleiul de ricin se găsește la toate farmaciile naturiste, și o sticluță costă în jur de 3-4 lei. Este un remediu ieftin, cu o aplicabilitate extraordinară în toate problemele părului: păr uscat, deteriorat, moale, care se rupe ușor, lipsit de strălucire, electrizat, vârfuri despicate, gene și sprâncene subțiri, mătreață, pielea capului uscată.

Uleiul de ricin se poate folosi pentru păr cel mult de 1-2 ori pe săptămână. Se poate combina cu multe alte ingrediente benefice pentru păr, cum este mierea de albine, uleiul de Vitamina A, uleiul de Vitamina E sau zeama de lămâie.

Gălbenușul de ou este însă cel mai popular ingredient pentru o mască eficientă cu ulei de ricin pentru păr. Sau îl poți folosi singur, aplicând în fiecare seară timp de o săptămână, mai ales pe scalp și pe vârfuri, pentru hidratare. Dimineața părul se spală normal.

[wcepe_products ids=’8563′ button=’Cumpără aici’]

Ulei de ricin – Tratamente pentru păr

__________________________________________________________

Oricare din tratamentele de mai jos se pot face de 1-2 ori pe săptămână. Se pot dubla cantitățile recomandate pentru fiecare ingredient, păstrând proporțiile, în funcție de lungimea sau volumul părului.

1. Ulei de ricin + gălbenuș + suc de ceapă (căderea părului)

Amestecă o linguriță de ulei de ricin cu sucul de la o ceapă, o linguriță de miere și un gălbenuș de ou. Adaugă și câteva lingurițe de șampon pentru a obține o pastă. Aplică pasta pe păr și masează ușor scalpul. Acoperă capul cu o folie și apoi cu un prosop. Lasă amestecul să acționeze 2-3 ore, sau chiar peste noapte dacă se poate.

2. Ulei de ricin + gălbenuș + coniac (căderea părului)

Amestecă 2 linguri de ulei de ricin cu o lingură de coniac sau vodcă și un gălbenuș de ou. Masează amestecul la rădăcina părului, învelește părul într-o folie de plastic și stai așa 2 ore, api clătește-te și spală-te cu șamponul obișnuit.

3. Ulei de ricin + gălbenuș + tinctură de gălbenele (creșterea părului)

Amestecă ulei de ricin cu tinctură de gălbenele în cantități egale și un ou, și aplică masca pe scalp și pe păr, masând ușor. Lasă masca să acționeze 30 de minute, apoi clătește.

4. Ulei de ricin + gălbenuș + ulei de Vitamina A (păr fragil, mătreață)

Amestecă o lingură de ulei de ricin cu o lingură de ulei de Vitamina A și un gălbenuș de ou. Aplică pe părul umed și acoperă capul cu o pungă de plastic. Stai așa 2 ore, apoi clătește și spală părul în mod obișnuit.

5. Ulei de ricin + gălbenuș + ulei de măsline (regenerarea părului)

Amestecă 2 linguri de ulei de ricin cu 2 linguri de ulei de măsline și un gălbenuș de ou și aplică pe părul umed. Lasă masca să acționeze 2 ore, apoi clătește.

6. Ulei de ricin + gălbenuș + glicerină + oțet (păr uscat)

Amestecă o lingură de ulei de ricin cu o linguriță de oțet de mere, o linguriță de glicerină și un gălbenuș de ou. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze 2-3 ore, cu capul acoperit.

7. Ulei de ricin + gălbenuș + rom + ulei de vitamina A și E (păr deteriorat)

Amestecă o lingură de ulei de ricin cu o lingură de rom, o lingură de miere de albine, un gălbenuș de ou și câteva picături de ulei de Vitamina A și E. Aplică masca pe păr și las-o să stea așa 2 ore, apoi clătește și spală părul normal.

__________________________________________________________________________________________

>> Citește mai multe tratamente naturiste recomandate de Arsenie Boca.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. + vit A uleioasa..face minuni..va recomand..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.