Seleniul – Tratament Uimitor Impotriva Cancerului, Surse Naturale

Seleniul este un mineral antioxidant, dotat cu proprietăți anticancerigene și stimulente asupra imunității, adeverite de numeroase studii științifice. Din acest motiv, seleniul natural este considerat un miracol terapeutic.

Seleniul - Fundamental în tratarea cancerului
Seleniul – Tratament Uimitor Pentru Cancer, Surse Naturale

Seleniul – Tratament Uimitor Pentru Cancer, Surse Naturale

Acum 10 ani, americanii au realizat un studiu amplu, desfășurat pe o durată de 5 ani, și a implicat 1300 de pacienți cu cancer (tineri și vârstnici). Cercetătorii au analizat impactul seleniului asupra bolii canceroase.

Seleniul administrat a fost organic, extras din drojdie de bere, sub formă de capsule. După cei 5 ani de tratament, s-a descoperit că acest mineral a redus riscul de cancer de colon cu 63%, cancerul colorectal cu 58%, și cancerul pulmonar cu 46%, și a redus riscul de mortalitate la pacienții tratați cu seleniu.

Mai mult, în urma experimentului, medicii au constat cu stupoare că administrarea de seleniu natural a redus riscul tuturor tipurilor de cancer în proporție de 37%.

Aceste concluzii au fost întărire de rezultatele multor alte studii recente, care au arătat că persoanele care au un nivel mic de seleniu sunt mai predispuși la cancer. Seleniul ajută nu doar la prevenirea cancerului, ci și la tratarea bolii deja instalate.

Cancer la ficat

Se recomandă câte 400 mg de seleniu (extras din drojdie de bere) pe zi. Tratamentul durează 90 de zile. După o pauză de 21 de zile, se poate relua. Seleniul organic a arătat efecte de inhibare și remisie a cancerului hepatic.

Cancer la sân, cancer ovarian

Se iau câte 400-799 mg de seleniu organic, în cure de 2-3 luni. În paralel, se recomandă ulei de măsline la fiecare masă, cătină, nuci și suc de morcovi.

Cancer la prostată

Se iau câte 400 mg de seleniu organic pe zi, în combinație cu Vitamina E, pentru stoparea evoluției bolii și grăbirea vindecării.

Cancer colo-rectal

Persoanele cu cancer la colon sau rect pot urma un tratament de 2 luni, cu câte 400-600 mg de seleniu organic pe zi, împreună cu vitamine din complexul B. Dieta trebuie să fie preponderent vegetală și crudă: varză crudă, salată verde, frunze de păpădie, cereale integrale. Se vor elimina din dieta zilnică prăjelile, zahărul, carnea și cafeaua.

Cancer pulmonar

Se administrează câte 400-700 mg de seleniu pe zi, împreună cu Vitamina E și A, pentru remisia bolii și prevenirea recidivelor.

Leucemie

Se iau câte 400 mg de seleniu pe zi, în cure de 3 luni, cu o pauză de o lună între ele. Se recomandă un regim bazat pe verdețuri: salată, spanac, păpădie, urzică, anghinare, ceapă verde, alge verzi-albastre, leurdă și zarzavaturi.

Surse naturale de seleniu

Seleniul se găsește în mod natural în următoarele alimente:

– Cereale integrale (grâu, ovăz, secară, orz)
– Nuci, alune, migdale
– Ciuperci
– Usturoi, ceapă
– Gălbenuș de ou

Precauții 

În doze mai mari de 2400 mcg pe zi, seleniul poate deveni toxic și cauza tulburări gastro-intestinale, căderea părului, probleme ale sistemului nervos, defecte de naștere la femeile gravide. Unul din principalele semne ale unei intoxicații cu seleniu este mirosul de usturoi al respirației, transpirației și urine, fără ca persoana în cauză să fi consumat usturoi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Alimentatia naturala, echilibrata, este cea mai sanatoasa, benefica tuturor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.