Ulei de NUCI pentru colesterol, inimă și artere (studiu)

La fel ca și peștele gras (macrou, somon sau ton), nucile conțin foarte mulți acizi grași Omega-3 care îmbunătățesc în mod real nivelul mare de colesterol. Aceste concluzii au fost stabilite în urma unor studii efectuate la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

Ulei de Nuci Pentru Colesterol, Inimă și Artere - STUDIU

Ulei de Nuci Pentru Colesterol, Inimă și Artere – STUDIU

Uleiul de nuci – mai bun decât uleiul de măsline

Studiul a fost realizat pe 13 adulți cu un nivel ridicat de colesterol, care au fost repartizați aleatoriu în trei grupuri. Aceștia au urmate3 diete diferite timp de 6 săptămâni, cu o pauză de 2 săptămâni între fiecare cură. O dietă a constat în și ¼ cană de nuci și 1 lingură de ulei de nuci. O altă dietă a conținut și mai mulți acizi grași Omega-3, fiind axată pe nuci, ulei de nuci și ulei de semințe de in de asemenea. A treia dietă a fost bazată pe produse de origine animală, care conțin multe grăsimi saturate și colesterol.

La finalul studiului, subiecții au postit timp de 12 ore, apoi au făcut un test cu ultrasunete pentru a măsura modul în care arterele lor au răspuns la schimbările din fluxul de sânge și dacă nivelul colesterolului a suferit modificări.

Rezultatele studiului au arătat că în cazul ambelor diete cu nuci și ulei de nuci (grăsimi vegetale) colesterolul a scăzut de 7 ori mai mult și funcția arterelor a fost îmbunătățită comparativ cu dieta de tip american, bazată pe grăsimi animale.

Concluziile acestui studiu arată faptul că atât nucile, cât și uleiul de nuci sau de semințe de in pot oferi beneficii importante pentru sănătatea inimii. Unii cercetători spun că uleiul de nuci este chiar mai eficient decât uleiul de măsline în ceea ce privește scăderea colesterolului.

Cura cu ulei de nuci – Cum se face

  Se ia câte 1 lingură de ulei de nuci pe zi, dimineața pe stomacul gol.

Cura se face 9-10 zile pe lună, timp de câteva luni, pentru reducerea colesterolului și îmbunătățirea sănătății inimii. Cel mai sănătos este uleiul de nuci presat la rece.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Và rog frumos sa-mi spuneti unde se gàseste ulei de nuci?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.