Vitamina C ajută la regenerarea hormonilor dăunători

Potrivit unui studiu realizat în urmă cu aproape 20 de ani, vitamina C are o capacitate extraordinară de a preveni cancerul și regenera hormonii.

Din păcate, aceste rezultate nu au primit suficientă atenție nici atunci, nici până în ziua de azi.

Vitamina C ajuta la regenerarea hormonilor: Freepik – www.freepik.com

Studiul a fost publicat în anul 1993 în jurnalul „Radiation Physics and Chemistry”. Cercetătorii australieni au vrut să vadă dacă vitamina C poate preveni degradarea hormonilor steroizi în metaboliți toxici și cancerigeni numiți „hormoni tranzitorii”.

Mai precis, scopul studiului a fost acela de a vedea dacă acești hormoni dăunători pot fi regenerați.

Structurile moleculare ale progesteronului, estronului și testosteronului pierd electroni atunci când sunt expuse la anumiți factori (razele UV, pH, temperatură) și devin toxici. Există și cazuri când aceștia se pot transforma în metaboliți cancerigeni.

Citește și: „Pastile” de vitamina C naturală, din FRUCTE și PLANTE

Vitamina C poate interveni favorabil în această situație, datorită faptului că poate dona electroni altui compus.

Rezultatele studiului au arătat că vitamina C a avut capacitatea de a regenera progesteronul în proporție de 52,7%, testosteronul în proporție de 58,6%) și aproape complet estronul.

Dacă aceste rezultate experimentale s-ar putea aplica și la oameni, vitamina C ar putea fi folosită ca alternativă sau adjuvant la terapia de substituție hormonală.

Acest studiu a demonstrat în premieră că tranzițiile hormonale pot fi regenerate prin transferul de electroni de la un donator de electroni, precum vitamina C.

Acest efect ar putea ajuta la prevenirea cancerului. Vitamina C este sigură în doze mari – și chiar are beneficii mai semnificative, în timp ce medicamentele chimioterapeutice sunt însoțite de efecte adverse severe.

Citește și: S-a dovedit științific: VITAMINA C ucide CANCERUL incurabil

Vitamina C a fost izolată pentru prima dată în anul 1928. Are un rol important în dezvoltarea țesuturilor conjunctive, formarea oaselor, vindecarea rănilor și menținerea gingiilor sănătoase.

Totodată, vitamina C este implicată în diferite funcții metabolice, inclusiv activarea vitaminelor B, transformarea colesterolului în acizii biliari și conversia triptofanului în serotonină.

Vitamina C protejează sistemul imunitar, atenuează severitatea reacțiilor alergice și combate infecțiile.

Citește și: Megadozele de Vitamina C reduc simptomele de răceală și gripă cu 85%

Nivelurile scăzute de vitamina C au fost asociate cu numeroase simptome și probleme: anemie, infecții, gingii sângeroase, vindecare precară a rănilor, degenerare musculară, plăci aterosclerotice, tulburări nevrotice. 

Spre deosebire de alte vitamine, excesul de vitamina C rareori provoacă toxicitate. 

Surse:

1. Shailja Chambial, Shailendra Dwivedi, Kamla Kant Shukla, Placheril J. John, and Praveen Sharma, Vitamin C in Disease Prevention and Cure: An Overview, Indian Journal of Clinical Biochemistry. 2013 Oct; 28(4): 314–328: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3783921/

2. Sayer Ji, Founder, ‘Sunshine Vitamin’ Regenerates and Detoxifies Your Hormones, GreenMedInfo: https://www.greenmedinfo.health/blog/sunshine-vitamin-regenerates-and-detoxifies-your-hormones

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.