Aproape orice simptom și boală pot fi legate de un deficit de MINERALE

Astăzi, mai mult ca oricând, populația generală suferă de deficite nutriționale severe. Acest lucru se datorează faptului că alimentația noastră nu mai este aproape deloc naturală.

Magazinele sunt pline cu produse procesate și ultra-rafinate, care nu ne pot oferi nici o sursă de nutrienți. Mai mult decât atât, conțin numeroși aditivi dăunători organismului.

Lipsa de minerale

Nici măcar persoanele care se străduiesc să mănânce sănătos nu reușesc să obțină vitaminele și mineralele necesare din fructe, legume, verdețuri și alte alimente naturale.

Metodele de cultivare și creștere rapidă a legumelor, a fructelor și a animalelor care furnizează produse alimentare, excesul de îngrășăminte artificiale folosite, recoltarea prematură și solul tot mai sărac în minerale sunt responsabile pentru carențele de care suferă astăzi majoritatea populației.

Comparativ cu alimentația strămoșilor noștri, noi astăzi primim de 3-4 ori mai puțini nutrienți din dieta zilnică.

Un studiu apărut în 2002 în Journal of the American Medical Association, realizat pe o durată de 36 de ani, a arătat că fiecare persoană are nevoie de un supliment alimentar zilnic, indiferent de statusul sănătății sale sau a vârstei.

Potrivit doctorului Charles Northen, mineralele sunt mai importante decât vitaminele, deoarece cele din urmă nu pot funcționa optim fără cele dintâi.

Savantul laureat cu premiul Nobel de 2 ori, Linus Pauling, afirma că fiecare simptom, fiecare afecțiune și fiecare boală poate fi legat de un deficit de minerale.

Există 84 de minerale esențiale pentru funcționarea și dezvoltarea organismului.

________________________________

Cauze ale deficitului de minerale

Nu doar alimentația este răspunzătoare pentru scăderea cantității de minerale din corp, ci mulți alți factori la care suntem expuși zilnic:

consumul ridicat de cereale – acestea conțin acid fitic, care se leagă de minerale în intestin, blochează absorbția și duce la eliminarea lor din corp;

• metalele grele – mercurul, plumbul, aluminiul sunt doar câteva exemple de metale grele toxice care afectează modul de utilizare al mineralelor; pe unele le blochează, pe altele le face inutilizabile;

• radiațiile – expunerea la radiații diminuează capacitatea corpului de absorbție și asimilare a mineralelor;

• aspirina – duce la scăderea nivelului de fier, potasiu, sodiu din corp, precum și a acidului folic și a vitaminei C;

• anticoncepționalele și medicamentele de substituție hormonală – determină scăderea nivelurilor de minerale și vitamine din grupul B;

• abuzul de zahăr – pentru fiecare moleculă de zahăr, corpul folosește 54 de molecule de magneziu pentru a o procesa; consumul excesiv de zahăr duce și la scăderea cantității de potasiu, zinc și crom;

• excesul de cafea – datorită acțiunii sale diuretice stimulează eliminarea calciului, magneziului și potasiului prin urină;

• abuzul de alcool – poate duce la pierderea mai multor tipuri de minerale.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4690, 10082′ button=’Cumpără aici’]

Atenție, dacă este necesar să luați suplimente cu minerale, luați doar mineralul care vă lipsește. Excesul unui anumit minerale poate dăuna sănătății.

De asemenea, trebuie să știți că fiecare mineral are un anumit moment prielnic de administrare. De pildă, calciul se absoarbe mai bine dacă este ingerat după masă.

Trebuie să știți că există anumite alimente care împiedică absorbția mineralelor în corp. De exemplu, cafeaua, ceaiul verde, ouăle, laptele și tărâțele blochează absorbția fierului. În schimb, alimentele bogate în vitamina C și acid lactic (murăturile, lactatele fermentate) favorizează absorbția acestuia.

Bananele, ceapa și usturoiul măresc absorbția calciului, magneziului și fierului.

________________________________

Sursă: EUVITA, CEL MAI IMPORTANT MINERAL ESTE ACELA CARE ITI LIPSESTE: https://www.euvita.ro/resurse/articole/cel-mai-important-mineral/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.