Unguent natural pentru frecții – dureri articulare, reumatice, musculare (rețetă)

Uleiurile esențiale au foarte mult succes în ceea ce privește ameliorarea durerilor musculare, articulare sau reumatice, datorită efectelor antiinflamatorii, calmante, detensionante și de stimulare a circulației sângelui. Vă propunem o rețetă simplă, pe care o puteți prepara singuri, în casă.

Unguent Natural Anti-Durere

Unguent Natural Anti-Durere

Unguent pentru dureri:  rețetă

Ingrediente

• 30 de picături de ulei esențial Wintergreen, de cuișoare, chiparos sau brad alb
• 15 picături de ulei esențial de maghiran, lavandă, ghimbir sau lemongrass
• 15 picături de ulei esențial de eucalipt, tămâie sau mir
• 15 picături de ulei esențial de rozmarin sau cimbru
• 10 picături de ulei esențial de mentă
• 700 g de unt de cacao
• 140 g de ceară de albine

Preparare

Toate aceste ingrediente se pot găsi la magazinele naturiste. Puneți untul de cacao și ceara de albine într-un vas la încălzit pe foc mic, până când se topesc (nu trebuie să fiarbă). Lăsați amestecul să se răcorească preț de câteva minute (nu până se întărește). Adăugați uleiurile esențiale în amestec și omogenizați. Turnați preparatul obținut într-un borcan de sticlă cu capac și lăsați-l 24 de ore să se solidifice bine. Luați câte puțin unguent în palme și frecați ușor zona dureroasă a corpului.

Efecte

Uleiurile esențiale anti-durere sunt în unele cazuri mult mai eficiente decât aspirina sau alte medicamente antiinflamatoare, și nu au efecte secundare negative. Există peste 60 de uleiuri esențiale diferite care au proprietăți analgezice naturale, prin care pot ajuta la calmarea și reducerea durerilor.

De pildă, uleiurile esențiale de perișor (Wintergreen) și de mesteacăn dețin cele mai multe proprietăți anti-durere: analgezice, antispastice, antiinflamatoare și antireumatice. Acestea conțin de asemenea salicilat de metil, ingredientul principal din compoziția aspirinei, în proporție de 85-99%.

Uleiurile esențiale de mesteacăn și wintergreen au fost considerate cele mai bune remedii pentru durere, înainte ca medicamentele sintetice să apară pe piață (1920), datorită efectelor calmante pentru durere asemănătoare cu cele ale cortizonului. Uleiul esențial Wintergreen are de asemenea un efect liniștitor pentru emoții.

Un studiu realizat în anul 1994 a arătat că uleiul esențial de mentă ajută la blocarea canalelor care transmit semnalele de durere în corp.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.