Ulei de Ficat de Cod – Tulburări Cardiace, Osteoporoză, Cancer

Uleiul de ficat de cod este un remediu naturist senzaţional pentru prevenirea tuturor problemelor cardiovasculare, a osteoporozei şi artritei, astmului şi cancerului. Acest ulei hrănitor este excelent pentru piele şi pentru durerile musculare, scade colesterolul, controlează diabetul zaharat, combate depresia, întăreşte imunitatea, menţine sănătatea gastro-intestinală şi îmbunătăţeşte vederea.

Ulei de Ficat de Cod

Ulei de Ficat de Cod

Ce este uleiul de ficat de cod

Uleiul de ficat de codeste derivat din ficatul codului, care este extrem de bogat în acizi graşi Omega-3, acid eicosapentaenoic şi acid docosahexaenoic. Este un supliment nutritiv cu niveluri ridicate de vitamina A şi D.

Uleiul de ficat de cod are aspectul unui lichid galben translucid, uleios, cu o aromă dulce de peşte. Foarte mulţi comercianţi adaugă arome de fructe şi menta şla fabricarea uleiului de ficat de cod, pentru un gust mai atrăgător pentru consumatori. Cu toate acestea, mirosul este un factor major care decide calitatea acestui uleiu. Se poate găsi şi cumpăra ulei de ficat de cod din farmaciile naturiste, fiind găsit în formă lichidă. Pentru cei care nu suportă mirosul de peşte, pot lua acest ulei sub formă de capsule.

Conţinut nutriţional

Uleiul de ficat de cod oferă multiple beneficii pentru sănătate datorită compoziţiei sale bogate în Vitamina A – bună pentru vedere, piele, infecţii şi imunitate, Vitamina D – recomandată pentru oasee puternice, acizi graşi Omega-3 – care au proprietăţi anti-inflamatorii ce pot atenua astmul, stresul, alergiile şi durerea de artrită.

Acidul Eicosapentaenoic promovează sănătatea sistemului cardiovascular şi reduce inflamaţiile şi depresia. Iar acid docosahexaenoic îmbunătăţeşte vederea, sistemul nervos, şi hrăneșşe pielea.

Consumul de ulei de ficat de cod zilnic poate ţine departe de boli grave, precum diabetul, cancerul, artrita, boli de rinichi sau dureri musculo-scheletice.

> Cicatrizează rapid rănile, dă strălucire feţei

Atunci când este aplicat pe zonele pielii cu arsuri, uleiul de ficat de cod vindecă aproape instantaneu, fără să lase urme de cicatrici. Aplicat pe pielea feţei, uleiul dă tenului o strălucire radiantă, în termen de câteva săptămâni. După utilizarea acestui ulei nu mai este nevoie de folosirea altor creme de corecţie sau hidratantă pentru ten.

Consumul intern de de ulei de ficat de cod asigură în mod regulat un aspect tânăr al pielii, pentru o perioadă lungă de timp, reducând ridurile.

> Reduce nivelul de colesterol rău

Acizii graşi din uleiul de ficat de cod scad cantitatea de colesterol rău din corpul nostru, prin reducerea grăsimilor trigliceride prezente în exces.

> Previne diabetul zaharat de tip 1 la copii

Studiile arată că uleiul de ficat de cod, consumat fie de femeile gravide sau de copil în primul an de viaţă poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 1 la copii. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să se consulte medicul înainte de a lua ulei de ficat de cod în mod regulat.

> Ne fereşte de bolile de inimă

O serie de boli de inima pot fi evitate cu un consum regulat de ulei de ficat de cod. În multe studii s-a revelat faptul că uleiul de ficat de cod oferă protecţie împotriva problemelor cardiace. Mai mult, bolnavii care au suferit atacuri de cord sau operaţii pe cord au reuşit o recuperare mai rapidă consumând ulei de ficat de cod în paralel cu tratamentul convenţional.

Oamenii de ştiinţă atribuie această calitate a uleiului de ficat de cod conţinutului ridicat de acizi graşi Omega-3. Aceştia ajută la vindecarea garniturilor arterelor lezate. Vitamina A şi D facilitează absorbţia mineralor şi îmbunătăţesc astfel funcţia muşchilor şi elasticitatea vaselor de sânge.

Ulei de Ficat de Cod Capsule

Ulei de Ficat de Cod Capsule

> Vindecă artrita, alină durerile musculare

Uleiul de ficat de cod a fost utilizat pe scară largă ca un supliment pentru sănătatea oaselor ăi articulaţiilor afectate de vârsta înaintată. Are un succes remarcabil atât în vindecarea afecţiunilor osoase, cât şi în menţinerea sistemului osos puternic. Studiile recomandă acest ulei inclusiv pentru tratarea artritei reumatoide.

Adesea se întâmplă ca lipsa de vitamina D să povoace dureri osoase şi musculare. Uleiul de ficat de cod este o sursă bogata de această vitamină, asigurând astfel o structură osoasă puternică şi fermă.

Un consum regulat de ulei de ficat de cod poate creşte nivelurile de vitamina D în organism, îmbunătăţind astfel rezistenţa musculara, reducând durerile musculare, prevenind rahitismul şi malformaţii osoase la copii.

> Remediu natural pentru osteoporoză

De zeci de ani, uleiul de ficat de cod este folosit ca un remediu natural pentru osteoporoză. Este un supliment ideal pentru femeile aflat la menopauză. Bărbaţii peste 50 de ani pot consuma 400 de unităţi pe zi, iar femeile peste 50 de ani câte 600 de unităţi pe zi de Vitamina D.

> Previne cancerul

Beneficiile pentru sănătate ale ulei de ficat de cod includ prevenirea cancerului şi vindecarea acestuia. Administrat la sfatul unui medic, uleiul de ficat de cod poate preveni cancerul de colon şi de prostată.

> Bun pentru depresivi

Datorită conţinutului bogat de acizi graşi Omega-3, uleiul de ficat de cod reduce simptomele depresive la persoanele care suferă de depresie majoră.

> Pentru un sistem imunitar sănătos

Fiind o bună sursă de Vitamina D, uleiul de ficat de cod previne bolile autoimune şi reduce riscul de infecţii.

Precauţii 

Administrat cu moderaţie, uleiul de ficat de cod nu are efect adverse. Consumul excesiv însă poate duce la hipertensiune, hiper -vitaminoză sau chiar osteoporoză, datorită substanţelor nutritive conţinute.

În timpul sarcinii, dozele mari de vitamina A sau retinoizi pot duce la malformaţii congenitale, hipertensiune gestatională şi alte complicaţii. Se va consulta medicul înainte de administrarea acestui ulei.

Persoanele care au tulburări de coagulare a sângelui trebuie la fel să ceară sfatul unui medic.

.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.