Uleiul de CĂTINĂ ajută la slăbit – studii şi concluzii

Ştiaţi că uleiul din fructele de cătină, atunci când este consumat intern trimite semnale la creier prin care „comandă” corpului să nu mai stocheze grăsimile inutile? Această concluzie a fost de curând stabilită şi promovată de celebrul doctor Oz, care s-a ocupat ani de-a lungul de problematica slăbirii şi managementul pierderii în greutate. Conform studiilor sale, uleiul de cătină ar putea fi cel mai eficient supliment natural de slăbit rapid şi sănătos.

ulei de catina

Uleiul de cătină reduce grăsimea de pe talie

În America, şi peste tot în lume, uleiul de cătină este acum promovat ca o nouă dietă-minune de slăbit, care reduce în special grăsimea de pe abdomen, ajutând la subţierea taliei.

Cătina este numit noul “super-fruct”, datorită multiplelor beneficii de sănătate pe care ni le oferă. Cătina albă conține ingredientul rar Omega-7 (cunoscut şi sub numele de acid palmitoleic), care semnalează corpului să oprească depozitarea grăsimii în corp. Acest lucru înseamnă că atunci când pătrunde în corp, uleiul de cătină topește grăsimea instant. A fost dovedit ştiinţific de asemenea faptul că uleiul de cătină îi ajută pe cei care doresc să slăbească să se menţină la o greutatea normală obţinută, mult mai eficient decât prin alte program convenţionale de pierdere în greutate.

Realizările obţinute cu ulei de cătină pentru slăbit sunt cu siguranță impresionante, dar probabil că aspectul cel mai notabil al acestui super-fruct este că doctorul Oz însuși a ieșit în public și a recomandat acest produs. Pentru cei care sunt familiarizați cu reţetele acestuia de slăbit ştiu că
recomandările lui se bazează pe fapte științifice, cercetate la rece, iar în cazul în care un produs nu dă rezultate fantastice, Doctorul Oz nu îi oferă nici o atenţie.

Mărturiile celor care au slăbit folosind ulei de cătină se adaugă şi ele la lista de confirmări ale eficienţiei acestui produs naturist uimitor. Unii au reuşit să slăbească 10 de kilograme într-o lună cu ulei de cătină albă. Acesta suprima complet pofta de mâncare, și dă un sentiment sporit de sănătate.

Cătina conține un acid esențial rar: Omega-7

Ceea ce face cătina un fruct senzaţional în comparaţie cu alte fructe este mulţimea de antioxidanţi şi fitonutrienţi conţinuţi. Cătina conține aproximativ 30% Omega-7, un acid gras esenţial care se găseşte foarte rar în formă naturală. Nucile de Macadamia sunt singura sursă bogată de Omega 7, în rest acest ingredient poate fi găsit în doze extrem de mici.

Cercetărule suplimentare efectuate pe efectul de pierdere în greutate a uleiului de cătină sugerează ca Omega-7 poate opri creşterea în greutate excesivă, mai ales la persoanele supraponderale care se chinuie de mult timp să slăbească. Rezultatele studiilor au arătat că cei care au urmat un program de slăbit cu ulei de cătină au reuşit să dea jos mai multe kilograme decât cei care au urmat alt plan de dietă.

Mai mult, testele au demonstrat că uleiul de cătină a redus nivelurile colesterolului, glucozei şi trigliceridelor în mod semnificativ. Acest lucru dovedeşte convingerea specialiştilor că uleiul de cătină poate preveni complicaţiile legate de greutate la obezi, şi anume bolile de inimă şi diabetul.

fructe de catina

Fructe de Cătină

Această hrană antică şi-a câştiga uşor faima unui super-produs naturist în lumea occidentală. Uleiul de cătină este fără îndoială cel mai popular supliment de pierdere în greutate disponibil astăzi pe piață. Folosind ulei de cătină, este de asemenea o modalitate uşoară şi sigură de a creşte imunitatea organismului. Proprietăţile imuno-stimulatoare ale cătinei sunt aşezate pe primul loc în topul alimentelor şi suplimentelor care întăresc imunitatea.

Tibetanii şi chinezi au folosit uleiul obţinut din fructele de cătină ca un tonic digestiv și imunitar acum câteva mii de ani. Grecii antici au recunoscut şi ei proprietăţile sale anti-îmbătrânire și de înfrumusețare, folosindu-l în special pentru a păstra părul cailor de curse strălucitor şi rezistent.

Alte beneficii ale uleiului de cătină

Deși cătină albă este de acum popularizată pentru efectul miraculos de micşorare a taliei, beneficiile sale de sănătate suplimentare au parte de şi mai multă atenție din partea medicilor.
S-a dovedit de asemenea faptul că uleiul de cătină poate ajuta la menţinerea membranelor mucoase lubrifiate, poate calma constipația şi poate susţine sănătatea dinţilor. Iar atunci când este utilizată ca un ulei pentru piele, cătina dovedeşte că are proprietăţi anti-acnee şi anti-îmbătrânire.

Uleiul de asemenea, stimuleaza intestinele sanatoase prin umezirea membranele mucoase la nivelul tractului intestinal. Când mucoasa este uscat, alimente devine blocat în colon. Prin furnizarea de fluide esențiale, ulei de cătină albă muta alimentare prin tractul intestinal, protejând astfel membranele celulare de stres oxidativ și fizic.

Pe lângă conţinutul impresionant de Omega-7, uleiul de cătină albă conţine şi o doză sănătoasă de Omega-3, Omega-6 şi Omega-9 acizii graşi care sprijină răspunsuri natural al organismului la inflamaţii. Vitamina E de asemenea promovează colagenul, care încetinește procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte tonusul şi elasticitatea pielii şi care încurajează regenerarea ţesuturilor pielii.

> Doza zilnică recomandată

Uleiul de cătină albă poate fi folosit extern şi intern, sau se pot consuma direct fructe de cătină, suc proaspăt de cătină sau sirop de cătină. Pentru slăbit şi menţinerea sănătăţii pe termen lung este suficient câte o capsulă de 600 mg de ulei de cătină pe zi.

Precauţii

Deși nu există efecte secundare raportate, uleiul de cătină albă are un efect de subțiere a sângelui și, prin urmare, nu ar trebui să fie utilizat în paralel cu medicamente pentru subțierea sângelui. Înainte de a începe orice plan de dietă pentru slăbit este bine să se consulte medicul. Acelaşi lucru este valabil şi pentru femeile însărcinate, cele care alăptează sau pentru copiii până la 3 ani.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

4 comentarii

  1. unde se gaseste?,eu am vazut capsule numai cu ulei de catina rosie

  2. Eu am consumat catina in stare naturala.Este foarte buna.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.