Ulei de Migdale Dulci Beneficii – 7 Aplicaţii Externe şi Interne

Migdalele dulci fac parte din gama celor mai sănătoase tipuri de nuci, decoperite cu mii de ani în urmă. Sunt menţionate în special în medicina Ayurveda. Migdalele sunt bogate in vitamina E, vitamina D, calciu și magneziu. Şi aceasta nu doar în forma lor solidă. Uleiul de migdale are multiple utilizări sănătoase în viața noastră de zi cu zi.

migdale dulci ulei

Ulei de migdale dulci vs. Ulei de migdale amare

Există două tipuri de uleiuri de migdale – ulei de migdale dulci și ulei de migdale amare. Cel de migdale dulci este extras din semințe de migdale dulci și are beneficiile de sănătate ale unui medicament adevărat, în special pentru frumuseţe. Este incorporate în multe produse cosmetice – creme şi loţiuni de corp, şampoane, balsamuri, dar poate fi consumat şi intern. Pe de altă parte, uleiul de migdale amare este extras din planta de migdale amară şi este un ulei dăunător pentru consum, fiind utilizat doar extern.

Ulei de migdale – beneficii şi efecte terapeutice

Uleiul de migdale dulci este foarte blând comparativ cu alte uleiuri esenţiale folosite în aromaterapie sau masaj. Are proprietăți absorbante și hidratante. Datorită conţinutului mare de vitamina E, acţionează ca un balsman pentru piele, oferind protecţie maximă împotriva razelor nocive UV. Uleiul de migdale previne deteriorarea pielii şi ajută la repararea şi regenerarea celulelor.

ulei de migdale dulci beneficii

Uz extern

1. Ulei de migdale în masaj şi aromaterapie

În toată lumea, uleiul de migdale dulci este utilizat în diverse spa-uri şi este folosit de terapeuţii de masaj. Funcționează ca un lubrifiant şi potrivit pentru toate tipurile de piele. Plus de asta, oferă o desfătare a simţurilor minunată, datorită parfumului deosebit.

2. Ulei de migdale dulci pentru păr

Femeile ar trebuie să îşi facă un obicei din a folosi ulei cald de migdale ducli pentru păr, aplicat prin masare. Este un remediu reparator pentru părul deteriorat și lipsit de viață. Încalzeşte uleiul de migdale, aplică-l pe scalp şi maseazăuşor. Poţi adăuga şi alte uleiuri esentiale, cum este cel de rozmarin sau de lavandă. După masarea scalpului, înmoaie un prosop de baie în apă caldă şi înfăşoară-ţi părul cu el. Ţine-l aşa o oră, apoi spală-l cu șamponul preferat. Vei obţine un păr moale, neted și fără electricitate.

– Hrănește părul de la cuticulele, şi face firul de păr moale şi uşor de gestionat
– Stimulează creşterea părului şi ajută la repararea firelor deteriorate
– Protejează părul de rupere, întărind firul din rădăcină
– Adaugă strălucire şi luciu natural părului, fiind un tratament ideal pentriu părul deteriorat.

3. Emolient pentru piele

Uleiul de migdale dulci are efecte hidratante extraordinare asupra pielii noastră. Conține vitamina E din belşug, vitaminele A, B1, B2 și B6. Echilibrează nivelul de umiditate la nivelul pielii şi tratează în special pielea uscată și iritată. Uleiul de migdale dulci este uşor absorbit de către piele, nu lasă urme de grăsime, şi prin urmare nici nu blochează porii. Aplicat extern, uleiul esenţial de migdale dulci poate alina şi durerile de musculare.

4. Elimină cearcănele, întinde ridurile, albeşte petele

În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, unge zona de sub ochi cu puţin ulei de migdale dulci. Acest lucru ajută la reducerea cearcănelor, petelor, liniilor fine şi ridurilor. Vitamina E învaţă pielea să lupte cu ridurile şi ajută la menținerea pielii tenului tânără.

Uz intern

5. Previne bolile cardiovasculare

Migdalele sunt bogate in potasiu, acid folic, grăsimi mono saturate și proteine, care promovează sănătatea inimii şi ţine bolile cardiovasculare departe. Pentru consumul regulat, se recomandă câte o jumătate de linguriță de ulei de migdale dulci zilnic, folosit în loc de uleiul de gătit obişnuit.

6. Scade nivelul de colesterol

Administrat intern, uleiul de migdale dulci ajută la reglarea tensiunii arteriale şi reglează nivelul de colesterol din sânge, datorită conținutului ridicat de sodiu și conţinutului mic de potasiu. Include migdaleleşi uleiul de migdale dulci în dieta ta de zi cu zi pentru a avea o inimă sănătoasă.

7. Ulei de migdale dulci pentru imunitate şi digestie

Consumul regulat de ulei de migdale dulci are o acţiune stimulatoare pentru sistemul imunitar. Este de asemenea un laxativ eficient și ajută în constipaţie, indigestii sau digestie lentă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.