Ulei de măsline pentru slăbit – cum funcționează

Sună paradoxal, dar grăsimile ne pot ajuta să slăbim. Uleiul de măsline este o sursă de grăsimi favorabile pierderii în greutate.

Spre deosebire de alte uleiuri, are o aromă care inhibă pofta de mâncare şi care dă senzaţia de stomac plin. Vezi ce spun cercetătorii despre aceasta!

Ulei de masline pentru slabit - cum functioneaza

Ulei de masline pentru slabit – cum functioneaza

 

Viteză mare de ardere a grăsimilor

Ulei de măsline extra virgin este denumit regele grăsimilor sănătoase.

Conţine grăsimi mononesaturate, cu rol major în procesul de ardere a caloriilor şi a grăsimii.

Acesta stimulează metabolismul si accelereză arderile, şi de aceea este considerat esențial pentru orice plan de întreținere sau de pieredere a greutăţii corporale.

Mai mult decât atât, uleiul de măsline scade nivelul de colesterol. Aceasta nu înseamnă că trebuie să bem ulei de măsline ca pe apă – ceea ce ar fi total nesănătos.

Însă îl putem folosi mai des la prepararea mâncărurilor, în locul uleiului obişnuit de floarea-soarelui.

Mirosul uleiului de măsline creşte serotonina şi inhibă apetitul

Oamenii de ştiinţă au avut o revelaţie în timpul unui studiu efectuat recent pe marginea acestui subiect.

Şi anume, au descoperit că secretul slăbirii cu ulei de măsline constă de fapt în mirosul emanat de acesta, care ne taie rapid pofta de mâncare şi ne induce senzaţia de saţietate.

Descoperirea halucinantă a fost făcută de cercetători din Germania şi Austria. Aceştia au analizat un grup de persoane cărora li s-au dat să mânănce – pe lângă dieta obişnuită a fiecăruia, câte un iaurt pe zi, timp de 3 luni, şi au folosit 4 tipuri de grăsime – ulei de măsline ulei de rapiţă, unt şi untură.

Cei care au adăugat ulei de măsline în iaurt au consumat mai puţine calorii, și nimeni dintre ei nu a luat în greutate.

Testele de sânge au arătat că aceştia au avut un nivel mai mare de serotonină – denumită şi hormonul saţietăţii.

Cercetătorii au fost uimiţi să constate că uleiul de măsline s-a remarcat atât de tare, în ciuda faptului că uleiul de rapiţă are aceleași niveluri de acizi grași.

Aceştia au efectuat un alt studiu, şi au folosit extract de aromă de ulei de măsline pentru a-şi confirma bănuielile că mirosul uleiului de măsline – care nu se găseşte în alt ulei, este ingredientul magic care are un impact atât puternic asupra apetitului.

Cei care au mâncat iaurt cu aromă de măsline au avut un număr de calorii mai redus cu 176 decât cei care au consumat iaurt simplu.

Inflamaţia arterelor – una din cauzele îngrăşării

Un nou domeniu în curs de dezvoltare a nutriției este înţelegerea modului în care inflamaţia celulelor şi a arterelor poate fi una din cauzele principale ale creşterii în greutate.

Micro-inflamarea arterelor distruge metabolismul zahărului din sânge. Acest tip de inflamaţie duce ulterior la stocarea grăsimii și face pierderea în greutate dificilă.

Studiile confirmă faptul că uleiul de măsline extravirgin acționează ca un puternic ant-oxidant, cu efecte în reducerea inflamaţiilor şi a nivelului de zahăr din sânge.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. sper ca nu m-a slabeste si daca n-am nevoie, ka mor daca mai slabesc…

  2. Stiu despre calitatile uleiului de masline extravirgin.Asi fi curios sa-mi spuna cineva daca a gasit, in comertul din Romania ,ulei de masline extravirgin care are inscriptionat pe sticla valoarea aciditatii ( trebuie sa fie sub 1% pentru un ulei de calitate) si sa-mi comunice marca si magazinul care o comercializeaza.

  3. Te slabeste si iti creste colesterolul consumat in cantitati mai mari decat normale, si cine le mai stie pe cele normale ? Mai ales ca nu ai sa gasesti un ulei bun in Ro.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.