MĂCEȘELE – mai eficiente decât CALMANTELE pentru DURERILE articulare

Măceșele sunt cel mai adesea asociate cu tratarea răcelilor și avitaminozelor, datorită conținutului foarte mare de vitamina C, și cu întărirea celor convalescenți și cu imunitatea scăzută.

Aceste fructe sălbatice mai au o proprietate importantă: pot ajuta la calmarea durerilor articulare. Abia recent, oamenii de știință au studiat proprietățile analgezice și antiinflamatoare ale măceșelor, confirmând astfel utilizările lor populare.

Măceșe

Măceșe

Măceșele au fost asociate în trecut cu reducerea inflamației în osteoartrită. Mai noi, cercetătorii au descoperit că acestea pot fi chiar mai eficiente decât medicamentele calmante în ceea ce privește reducerea durerilor articulare la persoanele cu artrită.

Mai eficiente decât paracetamolul

O recenzie realizată pe mai mult studii, apărută în Jurnalul Osteoarthritis and Cartilage, a arătat că pulberea de măceșe (Rosa canina) calmează durerea mai eficient decât paracetamolul.

Au fost studiați 300 de pacienți cu artrită. Aceștia au primit diferite medicamente analgezice, timp de 3 luni. Măceșele s-au dovedit a fi de 3 ori mai eficiente decât paracetamolul în calmarea durerii, și cu 40% mai eficace decât glucozamina, un alt medicament standard.

Pudra de măceșe nu au avut efectele secundare asociate cu medicamentele, precum constipație sau somnolență.

Dr. Kaj Winther, specialist în inflamații de la Spitalul Frederiksberg din Copenhaga spune că aceste rezultate sunt promițătoare pentru cei care suferă de artrită, mai ales pentru că măceșele sunt naturale, ușor accesibile și nu au efecte secundare nedorite.

Alte studii au arătat că măceșele reduc inclusiv durerile de reumatism, îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor și ajută la tratarea spondilozei anchilozante.

Despre modul de obține a pulberii de măceșe puteți citi în acest articol.

Sursă: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1984024/Rosehip-better-than-painkillers-for-arthritis.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.