CĂPȘUNILE curăţă sângele şi întârzie îmbătrânirea

Căpşunile sunt fructe bogate în dulceaţă, dar şi în fitonutrienţi. Conţin Vitamina C din belşug, precum şi Vitamina B5, B6 şi K.

În compoziţia căpşunilor s-au găsit şi cantităţi notabile de acid folic, magneziu, acid folic, potasiu, mangan, cupru şi acizi graşi Omega-3.

Căpșuni - Beneficii

Căpșuni – Beneficii

Ce proprietăți au căpșunile

La capitolul vindecarea prin fructe, căpşunile bat recordul în ceea ce priveşte curăţarea sângelui şi purificarea organismului. Mai mult, aceste fructe ajută la revigorarea tuturor funcţiilor corpului nostru. Fie că le servim proaspete cu smântână, fie că le adăugăm în salate, sosuri sau deserturi, căpşunile nu trebuie să lipsească din dieta noastră de vară.

Combat stresul oxidativ
• Previn îmbătrânirea precoce şi o întârzie pe cea naturală
• Previn bolile neuro-degenerative
• Uşurează tranzitul intestinal
• Ajută la fortificarea organismului
• Alină durerile de gută, artrită şi reumatism
• Scad tensiunea
• Combat afecţiunile cardio-vasculare
• Previn cancerul
• Alungă insomnia

Beneficiile căpșunilor

Pigmentul roşu al căpşunilor ne descoperă prezenţa unei cantităţi considerabile de antioxidanţi, cu rol în protejarea organismului de influenţa radicalilor liberi. Consumul regulat de căpşuni duce la întărirea imunităţii şi la fortificarea corpului.

Îmbunătăţesc vederea

Consumul regulat de căpşuni previne bolile oftalmologice. Conţinutul bogat de Vitamina C şi B combate distrugerea vederii şi degenerarea oculară care apare odată cu înaintarea în vârstă.

Căpşunile curăţă sângele

Aceste fructe roşii au darul minunat de a îmbunătăţi circulaţia sangvină şi de a menţine elasticitatea vaselor de sânge. Mai mult, căpşunile stimulează producţia de globule roşii şi combat anemiile. De asemenea, ajută la menţinerea unor valori normale ale insulinei şi glucidelor din sânge.

Detoxifică bila şi ficatul

Conţinutul de Vitamina K face ca aceste fructe să fie recomandate în afecţiunile bilei şi insuficienţă hepatică. De asemenea, cura cu căpşuni tratează intoxicaţia cu alcool sau tutun, favorizând eliminarea alcoolului şi nicotinei din corp.

Bune pentru diabetici

Căpşunile au un indice glicemic mic şi conţin mulţi polifenoli – substanţe cu rol în reglarea nivelului zahărului din sânge. Aşadar, diabeticii sunt invitaţi să consume mai multe căpşuni proaspete, una din cele mai sănătoase surse de dulce natural pentru cei dependenţi de insulină.

Recomandate în sarcină

Căpşunile sunt ideale pentru femeile însărcinate. Datorită conţinutului de acid folic, aceste fructe ajută la buna dezvoltare a fătului şi previn malformatiile care pot apărea în timpul saricinii.

Ajută la tratarea varicelor şi hemoroizilor

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, căpşunile tonifică sistemul vascular şi reduce apariţia varicelor sau a hemoroizilor.

Vindecă rănile şi arsurile

Consumate intern, căpşunile grăbesc procesul de vindecare a rănilor de la nivelul pielii, dar şi a organismului pe interior, datorită vitaminei C. Mai mult, femeile îşi pot prepara o mască din căpşuni pentru un ten luminos.

Cura de slăbire cu căpşuni

Căpşunile sunt zemoase şi aceasta ajută la creşterea diurezei. Din acest motiv sunt recomandate în curele de slăbit din timpul verii. Căpşunile sunt remedii dulci care oferă rapid senzaţia de saţietate. Aceste fructe ard rapid grăsimile, scad colesterolul şi nivelul zahărului din sânge, prevenind totodată bolile cardiovasculare.

Contraindicaţii

Căpşunile nu se administrează copiilor sub 4 ani, deoarece pot da reacţii adverse. Copii în general trebuie să consume căpşuni în cantităţi mici. Cei alergici la aspirină sunt de asemenea sfătuiţi să evite consumul de căpşuni.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. dar care capsuni, de fapt?

  2. de preferinta cele autohtone , mici si parfumate nu umflate artificial – din import

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.