Totul despre AVOCADO – cum se alege, cum se taie, cum se curăță și cum se mănâncă

Avocado își merită locul său într-o dietă sănătoasă. Acest fruct face parte din categoria super-alimentelor, pe care ar trebui să-l consumăm cât mai des. Studiile au arătat că persoanele care mănâncă regulat avocado au tendința de a fi mai sănătoase.

Avocado este un fruct foarte nutritiv, bogat în grăsimi bune și fibre, vitamina K, vitaminele C, B5, B6 și E, acid folic și potasiu. Conține de asemenea cantități mici de proteine, magneziu, zinc, cupru, fosfor, mangan, fier, vitaminele A, B1, B2 și B3.

Totul Despre Avocado

Totul Despre Avocado

Beneficiile  consumului de avocado

Deși este unul din cele mai grase alimente, cu o consistență untoasă, avocado nu conține colesterol. Grăsimile din avocado sunt grăsimi sănătoase, benefice pentru inimă. Acidul oleic, regăsit în cantități mari în avocado (dar și în uleiul de măsline), este un tip de acid gras mononesaturat care a fost asociat cu reducerea inflamațiilor, combaterea cancerului și menținerea inimii sănătoase.

Potrivit studiilor, consumul de avocado poate îmbunătăți principalii factori de risc cardiovascular, precum colesterolului total, LDl și HDL, și trigliceridele.

Alte beneficii:

– protejează ochii și reduce riscul de cataractă și degenerescența maculară
– ajută la prevenirea cancerului
– ameliorează durerile articulare
– ajută la absorbția nutrienților din alte alimente
– ajută la pierderea în greutate

Cum se consumă avocado

Datorită texturii sale cremoase și grase, avocado poate fi folosit ca bază pentru diferite creme, budinci sau maioneză vegetală. Guacamole este una din cele mai populare rețete pe bază de avocado.

Dacă îl folosiți la salate sau îl așezați pe un platou festiv, stropiți-l cu suc de lămâie, deoarece pulpa se oxidează (se înnegrește) destul de rapid.

Cum se alege un avocado

Putem recunoaște un avocado copt bine după culoare și textură. Dacă este închis la culoare și degetul pătrunde ușor atunci când apăsăm pulpa, înseamnă că avocado este copt.

Fructele de avocado pe care le găsim de regulă în supermarketuri sunt tari și nematurate suficient, deoarece sunt ținute la rece. Pentru a le ajuta să se coacă mai repede, le putem înveli într-o bucată de hârtie, alături de o banană coaptă bine. În 2-3 zile vor fi moi și bune de consum.

Cum se taie avocado

Ca în cazul tuturor fructelor exotice, avocado trebuie tăiat și decojit într-un fel aparte. Întrucât carnea din interior este alunecoasă, trebuie să știm cum să îl desfacem fără a ne unge pe mâini. Metoda este destul de simplă:

Cum se taie avocado

Cum se taie avocado

1. puneți lama cuțitului în capul fructului și tăiați împrejurul sâmburelui.
2. răsuciți apoi fructul, și se va deschide în două jumătăți
3. loviți ușor cu cuțitul în sâmburele rămas într-una din jumătăți, și după ce s-a înfipt, rotiți ușor sâmburele și acesta va ieși foarte ușor.

Pentru a scoate miezul, aveți mai multe variante:

1. Puneți jumătățile de avocado pe un fund de lemn și tăiați-le în două. Începeți să desprindeți apoi coaja dintr-un capăt într-altul.

2. Țineți o jumătate de avocado în palma stângă, cu miezul deasupra. Apoi, cu ajutorul unei linguri, scoateți pur și simplul miezul din coajă. Dacă doriți să îl tăiați în cuburi, tăiați miezul în pe lungime(în fâșii), apoi pe lățime. Apoi tot cu o lingură, scoateți cuburile din coajă.

3. Dacă doriți să tăiați avocado în sferturi, tăiați avocado în două pe lângă sâmbure, apoi încă o dată pe partea opusă. Răsuciți și desfaceți bucățile. Decojiți-le, pornind de la un capăt la altul.

Vizionați acest clip pentru a descoperi patru metode de a tăia un avocado:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. cît e de simplu cum se face ulei cosmetic de avocado ulei natural hrànitor pentru pàr , fatà , corp ………….4 avocado le bati cu telu si pasta o întinzi pe hîrtii de copt si le pui pe calorifer ca sà se usuce …dupà aia pui întrun tifon si storci bine bine si ai obtinut ulei de avocado natural fàcut de casà …..si nu cumpàrati ulei de la magazinele industriale pline de conservanti si pesticide ….. https://youtu.be/NaGENe6Abgg

  2. DAR SI CUM SE PREPARA -RETETE ???//

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.