SEMINȚELE de IN scad tensiunea și colesterolul, reduc plăcile arteriale și îmbunătățesc circulația sângelui (studii)

Influența benefică a diferitelor tipuri de semințe asupra lipdelor din sânge și a sănătății inimii a început să fie revelată de cercetările științifice recente. Un studiu publicat de curând în Jurnalul American de Hipertensiune a dezvăluit că semințele de in au un impact pozitiv în viața persoanelor cu boli cardiovasculare.

Semințe de In - Hipertensiune Arterială

Semințe de In – Hipertensiune Arterială

Cercetătorii canadieni au realizat un studiu clinic uman numit „Acțiunea Antihipertensivă Potentă a Semințelor de In în Dieta Pacienților Hipertensivi“, pentru a testa dacă semințele de in produc îmbunătățiri măsurabile la pacienții cu boala arterială periferică – o afecțiune asociată cu hipertensiunea, în care placa aterosclerotică se adună în arterele care transportă sângele la cap, la organe și la membre.

→ Studiu

Au fost selectate în mod aleatoriu 110 de persoane, care au fost împărțite ulterior în două grupuri. Un grup au primit mai multe mâncăruri care au conținut 30 de grame de semințe de in măcinate (aproximativ 4 linguri), iar celălalt grup a primit un placebo.

Studiul a durat 6 luni, timp în care cercetătorii au examinat efectele ingerării zilnice a semințelor de in asupra tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

– Nivelurile acizilor grași Omega-3, acidului alfa-linoleic și lignanii din plasma sangvină au crescut de 2 până la 50 de ori la grupul hrănit cu semințe de in, comparativ cu grupul placebo.
– Grupul care a primit semințe de in a obținut o reducere semnificativă de 15 mm Hg a tensiunii arteriale sistolice și de mm Hg a tensiunii arteriale diastolice

Autorii studiului au concluzionat că potrivit acestor rezultate, semințele de in au efecte anti-hipertensive mult mai puternice decât alte alimente.

Aceste efecte remarcabile se datorează conținutului nutritiv complex al inului. Fiecare compus principal din semințele de in – fibrele, lignanii și acizii grași Omega-3 are beneficii unice pentru sănătate. Studiile au confirmat proprietățile terapeutice ale semințelor de in în peste 100 de boli:

– proprietăți anticancerigene în cancerul de sân
– de modulare a colesterolului
– de dilatare a arterelor
– de creștere a circulației sângelui
– de reducere a plăcii arteriale (accelerează regresia plăcilor aterosclerotice)
– de eliminare a lipidelor oxidate, a colesterolului și a toxinelor liposolubile
– de reducere a riscului de osteoporoză
– de reducere a bufeurilor și a transpirațiilor nocturne la menopauză
– de reducere a inflamațiilor
– de reglare a tranzitului intestinal

Vă recomandăm și acest articol: Semințele de In – Remedii Confirmate Științific Pentru Constipație, Inflamații, Hipertensiune, Menopauză și Cancer 

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/artery-dilating-flaxseed-proven-potent-healer?page=2

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

    • Eu le risnesc si iau cite o lingurita in fiecare dimineata cu un pahar de apa cu lamiie

    • Eu le consum de ca. 1 an si jumatate (dupa un infarct), seara, zilnic, cate doua linguri adaugate intr-un castronel cu iaurt si fructe proaspete ( un mar sau o para sau o piersica…) Am scazut colesterolul de la 400 la 200, greutatea cu cateva kg bune, ma simt excelent si nu imi este niciodata foame peste noapte. Nu le macin, le las asa cum sunt, au un gust neutru. Pot fi adaugate si in salate, nu modofica absolut deloc gustul. Excelente!

  1. Si contraindicatiile care sunt?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.