Boabele de muștar ajută INIMA, CREIERUL și TIROIDA

Boabele de muștar sunt o sursă valoroasă de vitamine și minerale, cu efecte benefice diverse asupra corpului nostru. Sunt bogate în calciu (27%) – un mineral extrem de important pentru oase puternice, și mangan – care ne oferă protecție antioxidantă împotriva îmbătrânirii premature, daunelor ADN-ului, bolilor cronice și cancerului. Conțin de asemenea acizi grași Omega-3, magneziu și potasiu – o combinație de nutrienți extrem de benefică pentru inimă.

Boabe de Muștar

Boabe de Muștar

Inimă și creier

Semințele de muștar sunt o sursă excelentă de acizi grași, precum acid eicosenoic, acid erucic, acid oleic și acid palmitic. Aceștia sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară și a creierului.

Fibrele alimentare din boabele de muștar sunt esențiale pentru menținerea nivelului colesterolului sub control. Mecanismul este simplu: fibrele din surse vegetale se leagă de grăsimi sau colesterol și previn absorbția lor completă la nivel intestinal.

Colesterol

Alimentele bogate în fibre sunt de asemenea o sursă de fitosteroli. Conform studiilor, compușii din muștar (campesterol, beta-sitosterol, stigmasterol, brassicasterol și avenasterol) pot reduce eficient nivelul colesterolului, având astfel un impact pozitiv asupra sănătății întregului sistem cardiovascular.

Tiroidă

Datorită conținutului bogat de seleniu (378%), boabele de muștar ajută la reglarea producției de hormoni tiroidieni și implicit a activității glandei tiroide, prevenind totodată problemele metabolice asociate cu tulburările hormonale tiroidiene.

Bogăție de antioxidanți și vitamine

Cercetările recente au corelat pigmenții muștarului cu un conținut bogat de carotenoide. Luteina și zeaxantina sunt două exemple de carotenoide din muștar care protejează vederea (previne pierderea vederii centrale datorate vârstei – degenerescența maculară).

La fel ca în cazul celor mai multe tipuri de semințe și nuci, semințele de muștar sunt foarte nutritive. Boabele de muștar sunt o sursă excelentă de vitamina E (132%), care protejează pielea de razele UV și plămânii de radicalii liberi.

Semințele de muștar acționează ca un laxativ natural. Vitamina B3 dîmbunătățește digestia și somnul. Boabele de muștar conțin multe vitamine din grupul B, în cantități semnificative: vitamina B1 (67%), vitamina B9 (40%), vitamina B6 (31%), vitamina B2 (20%),

Minerale

În boabele de muștar se regăsește un conținut incredibil de minerale. Concentrația mare de fier (115%) din muștar asigură buna oxigenare a țesuturilor, și ajută împotriva anemiei.

Magneziul (92%) și potasiul (16%) susțin activitatea inimii. Magneziul susține activitatea mușchilor importanți din corp, precum mușchiul inimii, în timp ce potasiul reduce hipertensiunea arterială.

Manganul (106%) acționează ca un antioxidant, menținând țesuturile și organele într-o formă bună.

Cuprul (71%) întârzie albirea părului și decolorarea ochilor datorate vârstei.

Semințele de muștar conțin cantități mari de zinc (55%), un mineral care stimulează imunitatea.

Nu consumați prea multe boabe de muștar pe zi, deoarece pot irita stomacul, sau chiar cauza hemoragii.

Despre modul de administrare al boabelor de muștar puteți citi în acest articol.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Cum se prepara ???, observ ca ocoliti modul de administrare a boabelor de mustar.

  2. si eu as vrea sa stiu in ce cantitate se administreaza

  3. Am citit, despre glanda tiroida ,nimic, nu este rețetă.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.