Prunele Uscate Previn Deteriorarea Oaselor și Osteoporoza – STUDIU

Mai multe studii clinice recente au confirmat ceea ce medicina tradițională orientală a cunoscut de secole, și anume că prunele uscate au capacitatea de a încetini, preveni și chiar inversa pierderea de masa osoasă, care apare în mod inevitabil odată cu înaintarea în vârstă.

Prunele Uscate Previn Deteriorarea Oaselor și Osteoporoza - STUDIU

Prunele Uscate Previn Deteriorarea Oaselor și Osteoporoza – STUDIU

Prunele - o sursă de hrană pentru oase

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida au testat 236 de femei aflate între primul și al zecelea an de menopauză. Femeile au fost împărțite în mod aleatoriu în 2 grupuri. Unui grup li s-au dat câte 100 g de prune uscate zilnic, iar altui grup câte 100 g de mere uscate, timp de un an de zile.

La fiecare 3 luni, 6 și 12 luni, cercetătorii au efectuate scanări ale oaselor la aceste femei, și au descoperit că grupul de femei care a consumat prune uscate au avut o densitate minerală osoasă semnificativ mai mare decât cele din grupul care au mâncat mere uscate.

Cercetarea a fost condusă de Doctorul Bahram Arjmandi, profesor și președinte al Universității de Nutriție, Alimente și Științe de Stat. El a spus că prunele uscate sunt cele mai bune pentru sănătatea oaselor din toate fructele investigate până în prezent: smochine, curmale, stafide și căpșuni.

Prunele uscate oferă așadar sunt soluție naturală pentru menținerea sănătății osoase într-o stare bună de la o anumită vârstă. Acestea conțin o varietate de nutrienți, în special Vitamina K, potasiu, cupru și bor, care sunt renumite pentru capacitatea de a preveni pierderea de minerale osoase și instalarea osteoporozei.

Alte studii clinice efectuate la au Colegiul Medical de la Universitatea din California, San Francisco au confirmat aceste descoperiri privitoare la prunele uscate și capacitatea lor naturală de a inversa pierderea de masă osoasă la femeile aflate în perioada de menopauză sau post-menopauză.

Vestea bună este că prunele uscate sunt foarte delicioase și hrănitoare, și sunt ușor de introdus în dieta zilnică.

SURSĂ:

http://www.greenmedinfo.com/blog/dried-plums-slow-bone-loss-aging

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

10 comentarii

  1. multumesc,pentru postari,o seara frumoasa!!

  2. Imi plac prunele uscate….

  3. Interesant, am stiut ca, prunele uscate previn cancerul de colon, dar n-am stiut de osteoporoza, multumesc de info!!!!!

  4. Solutia tuturor problemelor!!!

  5. Mulțumesc pentru informații.

  6. multumim pentru tot ceeace postati….numai bine

  7. Primele zile sint mai grele… cind nu poti parasi toaleta, ha, ha… Remediu ptr. constipatie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.