Pastă de Curmale – Un Îndulcitor Natural Care Poate Înlocui Zahărul Rafinat

Îndulcitorii naturali sunt cei care ne permit să ne bucurăm de deserturile preferate fără a ne oferi și experiența nedorită a substanțelor chimice conținute de zahărul rafinat, intens procesat. În plus, îndulcitorii naturali furnizează și nu răpesc corpului substanțele nutritive.

Rețetă Pastă de Curmale

Pastă de Curmale – Un Îndulcitor Natural Care Poate Înlocui Zahărul Rafinat

Pastă de Curmale – Un Îndulcitor Natural Care Poate Înlocui Zahărul Rafinat

Curmalele sunt fructe foarte dulci, cu o textură umedă, cărnoasă și delicioasă, fiind clasificate în topul celor mai sănătoase alternative naturale pentru zahărul din comerț.

Din lista îndulcitorilor naturali pe care îi putem folosi la prepararea dulciurilor de casă, cei mai populari sunt: mierea de albine, siropul de arțar, stevia, zahărul de cocos și pasta de curmale.

INGREDIENTE

  • 1 pachet de curmale (250/500 g)
  • 3-4 linguri de apă

PREPARARE

Înainte de a le consuma – sub orice formă, trebuie să îndepărtăm sâmburele din centrul curmalelor, și să punem curmalele la înmuiat într-un bol cu apă cât să le acopere, 15-20 de minute.

Dacă vrem să obținem o pastă pe care să o folosim în loc de miere sau sirop de arțar la diferite deserturi, trebuie să procesăm curmalele într-un robot sau blender cu apa în care au stat la înmuiat (sau suficientă apă cât să rezulte o pastă la fel de vâscoasă ca mierea). Dacă nu avem robot, putem da curmalele prin mașina de tocat carne.

Pasta de curmale se va păstra la frigider câteva săptămâni, și se va utiliza la fel ca mierea. Din ea se pot face inclusiv prăjituri delicioase (cum sunt biluțele fără foc cu nucă de cocos), sau se poate consuma pur și simplu pe pâine, ca un gem natural, fără foc.

Curmale – Proprietăți

Curmalele au două mari beneficii atrăgătoare: sunt foarte dulci și în egală măsură hrănitoare. Conțin foarte multe fibre, proteine, potasiu, o mulțime de vitamine și minerale, și sunt o sursă de zaharuri sănătoase. Zaharurile din fructe sunt în mod natural însoțite de o cantitate mare de fibre, care ajută la eliberarea lentă a zahărului în sânge.

___________________________________________________________________________________________

Vezi și rețeta fără foc de Biluțe din 2 Ingrediente: Curmale și Nucă de Cocos

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Se poate pune putina miere ,mierea fiind un bun conservant se poate păstra mai mult timp .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.