Apa de orez – secretul unui ten tânăr, fără acnee și riduri

Orezul este probabil cel mai popular aliment în țările asiatice. Este totodată și secretul tenului frumos, tânăr și radiant al femeilor chineze.

Apa de orez este un produs ieftin pe care îl putem folosi pentru îmbunătățirea aspectului tenului.

Apa de orez pentru ten

Apa de orez pentru ten

Cu cât mai simplu și mai natural este un remediu, cu atât mai mari sunt șansele să funcționeze.

Rețeta este foarte ușoară și rapidă. O poți face ori de câte ori vrei să folosești orezul la mâncăruri. Practic, apa de orez se obține în urma înmuierii orezului în apă pentru a înflori și a fi mai ușor de fiert ulterior.

Acea apă în care a stat orezul se va folosi pentru spălarea sau tamponarea feței.

Ce beneficii are orezul pentru piele și păr

Orezul este bogat în aminoacizi, minerale și vitamine benefice pentru sănătatea pielii. În apa de orez se găsește acid ferulic, un compus organic cunoscut și sub numele de „alantoină”.

Acesta hrănește pielea și o protejează de daunele radicalilor liberi, grație efectelor sale nutritive și antioxidante.

Totodată, acidul ferulic calmează și vindecă pielea afectată.

Apa de orez poate fi folosită și pentru păr. Datorită conținutului de inositol, ajută la întărirea firului de păr și reduce fricțiunea de la suprafață.

Citește și – Balsam de păpădie pentru acnee, coșuri, pete, riduri, piele uscată sau crăpată

Apă de orez pentru ten și păr – rețetă

Ingrediente

  • ½ cană de orez
  • 2 căni de apă

Metodă

Spălați mai întâi orezul în apă pentru a elimina impuritățile și murdăria.

Puneți apoi orezul clătit într-un bol încăpător. Turnați apa peste el și amestecați. Acoperiți și lăsați orezul la înmuiat 30 de minute.

Strecurați apa și puneți-o într-o sticlă. Dacă vreți să o aveți mai mult timp, țineți sticla în frigider. Rezistă până la 1 săptămână.

8 moduri de a folosi apa de orez

Nu aruncați orezul înmuiat rămas după filtrarea apei! Îl puteți fierbe sau folosi la gătit, la diverse rețete.

Apa de orez ajută la curățarea feței

Turnați puțină apă de orez într-un bol. Înmuiați în apă o dischetă demachiantă, o bucată de vată sau un tifon. Ștergeți tenul cu această apă și masați ușor.

Lăsați apa de orez să se usuce pe piele fără să ștergeți cu prosopul. Folosiți acest tratament zilnic, sau de câteva ori pe săptămână.  

Apa de orez reduce reduce ridurile

Apa de orez acționează ca un tonic natural pentru pielea feței. Turnați puțină apă pe un disc demachiant și tamponați tenul. Ajută la strângerea pielii și reducerea aspectului ridurilor. Lasă în urmă pielea fină și luminoasă.

Apă de orez pentru acnee

Datorită acțiunii calmante asupra pielii, apa de orez poate fi utilă în combaterea acneei. Totodată, deschide culoarea pielii și reduce roșeața. Are efecte astringente și previne apariția coșurilor pe viitor.

Citește și – Sucul de aloe vera face tenul curat – cum să-l folosești împotriva coșurilor, iritațiilor, ridurilor

Apă de orez pentru eczeme

Apa de orez conțin amidon, un compus care poate atenua simptomele eczemelor.

Înmuiați o batistă sau o cârpă curată în apa de orez și tamponați zonele afectate de eczeme de mai multe ori. Lăsați pielea să se usuce singură.

Calmează iritațiile și dermatita atopică

Un studiu din 2002 a arătat că băile în apă de orez au ajutat la reducerea iritațiilor pielii. Studiul a fost realizat pe pacienți cu dermatită atopică, care s-au îmbăiat în apă cu orez de 2 ori pe zi.

Au avut parte de o îmbunătățire a simptomelor cu 20%.

Dacă aveți mâncărimi de piele sau iritații, turnați 2 căni de apă de orez în apa din cadă și faceți o baie de cel puțin 20 de minute.

Apă de orez pentru arsurile solare

Apa de orez poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeții cauzate de arsurile solare. Se aplică pe zonele afectate apă de orez rece, de la frigider.

Apa de orez estompează petele de bătrânețe

Folosește cu încredere apa de orez pentru depigmentarea pielii. Amestecă 1 linguriță de apă de orez cu câteva picături de ulei de cocos sau zeamă de lămâie și masează zonele pătate.

Uleiul de măceșe, uleiul de jojoba și sucul de pătrunjel sunt de asemenea utile pentru tenul îmbătrânit sau cu porțiuni de piele decolorată.

Citește și – Crema cu cafea face minuni împotriva cearcănelor, pungilor sub ochi și ridurilor

Apă de orez pentru păr 

Dacă îți vei clăti părul cu apă de orez vei obține un păr mai strălucitor și mai rezistent.

Toarnă o cantitate generoasă de apă de orez pe păr după șamponare. Masează ușor scalpul, apoi clătește cu apă curată.

Puteți face acest tratament de 1-2 ori pe săptămână.

Sursă articol: One Good Thing by Jillee, The One Thing In Your Pantry That Will Make Your Skin & Hair Look Amazing: https://www.onegoodthingbyjillee.com/beauty-benefits-of-rice-water/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]