Soluție naturală pentru curățarea rosturilor de la gresie și faianță

Ai nevoie de o soluție naturală pentru curățarea rosturilor de la gresie și faianță? Încearcă rețeta și metoda prezentată mai jos. Pe lângă faptul că este eficientă, este și naturală și ieftină!

În plină perioadă de pregătiri pentru sărbătorile mari (Paști și Crăciun) acordăm mai multă atenție curățeniei. Mai ales acum că suntem cu toții mai mult timp acasă.

Cu ce cureti rosturile de la gresie si faianta

Cu ce cureti rosturile de la gresie si faianta: Bearfotos – www.freepik.com

Cu ce cureți rosturile înnegrite de la gresie și faianța?

Curățarea faianței și a gresiei este întotdeauna dificilă, din cauza rosturilor înnegrite. Acea negreață neplăcută nu pare să se ducă foarte ușor.

Cea mai afectată este gresia din baie și din bucătărie. Dacă au trecut ceva ani de când ai pus-o, cu siguranță chitul dintre plăcuțe s-a murdărit.

Mai ales dacă chitul a fost alb sau deschis la culoare. Fie a prins mucegai din cauza umezelii, fie s-a înnegrit și și-a pierdut culoarea inițială.

Probabil că mulți se întreabă cu ce se pot curăța rosturile de la gresie? Dacă ați încercat deja cu câteva produse și nu ați avut sorți de izbândă, puteți da o șansă soluțiilor naturale.

Detergenții din comerț sunt foarte duri și toxici. Conțin substanțe chimice care ne pot afecta sănătatea.

Citește și: Produsele de curățare a casei – la fel de toxice ca 20 de ani de fumat

Persoanele care suferă de alergii sau afecțiuni respiratorii ar trebui să evite folosirea soluțiilor chimice de curățare din comerț.

Metoda pe care v-o propunem este naturală, rapidă și economică. Cu siguranță ați auzit de clasica combinație dintre bicarbonat și oțet. Ați folosit-o probabil deja la desfundarea chiuvetei sau la curățarea cuptorului sau a altor suprafețe.

Ca să fie eficientă împotriva murdăriei de pe rosturi, trebuie să mai adăugați un ingredient-cheie. Este vorba despre suc de lămâie. Un produs concentrat foarte eficient este sucul Hellas care se găsește la magazinele alimentare.

Soluție pentru curățarea rosturilor de la gresie și faianță

Ingrediente

  • 1 sticlă cu pulverizator, cu apă oxigenată sau oțet alb
  • bicarbonat de sodiu

Cum se curăță rosturile de la gresie și faianță

Procedura este cât se poate de simplă. Pulverizați apa oxigenată sau oțetul direct pe rosturi. Dacă gresia este din piatră naturală, evitați oțetul.

Presărați apoi bicarbonatul de sodiu și întindeți-l bine cu degetul. Așteptați cel puțin 15 minute să se formeze o pastă. Pulverizați din nou cu apă și începeți să frecați cu o periuță de dinți. 

Citește și: Soluție naturală pentru curățarea geamurilor, oglinzilor, podelelor și toaletei

Veți vedea că rosturile se curăță ușor și se albesc. La final, ștergeți cu o cârpă uscată de bumbac. 

Dacă rosturile sunt foarte murdare, pulverizați zeamă de lămâie, lăsați să acționeze 15 minute, apoi aplicați bicarbonatul de sodiu. Zeama de lămâie funcționează ca un înnălbitor natural. 

O altă variantă ar fi să amestecați 1/4 cană de apă oxigenată cu 3/4 cană de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de detergent lichid de vase. Aplicați pasta obținută pe rosturi, lăsați să acționeze un sfert de oră, apoi frecați energic cu periuța. Clătiți la final cu apă curată și uscați.

Citește și: Soluție naturală pentru curățarea băii – fără chimicale dăunătoare sănătății

Surse:

1. Clean My Space, How to Clean Grout (Easy Household Cleaning Ideas That Save Time & Money): https://www.youtube.com/watch?v=qS30FQCk8sk

2. Sweet Potato Patterns, Cleaning Tip: How to Clean Tile Grout – Easy, best way – no harsh chemicals: https://www.youtube.com/watch?v=FoaIc8Bpgqg

3. Dario Ragnolo, How to Clean Grout Between Floor Tiles, Wiki How: https://www.wikihow.com/Clean-Grout-Between-Floor-Tiles

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.