CREMĂ pentru ECZEME – rețetă de casă

Această cremă este un produs natural pentru tratarea eczemelor, care se prepară foarte ușor în casă. Eczema este un termen care definește un grup de afecțiuni medicale ce cauzează inflamarea sau iritarea pielii.

Cel mai des întâlnit tip de eczemă este dermatita atopică, sau eczema atopică. Termenul de „atopic” se referă la un grup de boli cu o tendință moștenită de a dezvolta alte afecțiuni alergice, precum astm sau rinită alergică.

Alifie eczeme

Eczema afectează îndeosebi sugarii. La ei, simptomele pot să dispară în câțiva ani, însă la adulți, ele pot persista.

Indiferent de zona corpului pe care o atinge, eczema provoacă aproape întotdeauna mâncărimi ale pielii. Cele mai des afectate sunt fața, spatele genunchilor, încheieturile, mâinile și picioareleRegiunile afectate sunt de regulă foarte uscate, întărite sau descuamate.

Nu este clară cauza acestei afecțiuni, însă medicii conchid că ar putea fi vorba despre o combinație de factori genetici și de mediu.

Pentru combaterea eczemei, cel mai important lucru este îmbunătățirea stilului de viață. Este importantă dieta, hidratarea, mișcarea fizică și somnulConsumul de probiotice poate fi de asemenea util.

Crema pe care v-o prezentăm ajută la calmarea simptomelor de inflamație și iritație pe moment. Rețeta conține ingrediente hidratante, cu efecte calmante și vindecătoare.

_____________________________

Cremă pentru eczeme – rețetă

Ingrediente

• ½ cană de ulei de cocos
• ¼ cană de unt de shea
• ¼ cană de fulgi de ovăz
• 20 de picături de ulei esențial de lavandă
• 2 lingurițe de vitamina E uleioasă

Metodă

Începeți prin a măcina fulgii de ovăz cu ajutorul unui blender, robot de bucătărie sau a unei râșnițe electrice, pentru a-i transforma în făină.

Puneți uleiul de cocos și untul de shea într-un bol mic de sticlă sau într-un borcan mic de sticlă.

Așezați bolul pe gura unui ibric cu apă care clocotește pe foc (sau, dacă folosiți un borcan, introduceți-l în apa care clocotește).

Așteptați până când ingredientele se topesc complet și devin lichide.

Luați vasul de pe foc și adăugați făina de ovăz. Amestecați până la omogenizare. Adăugați apoi vitamina E și uleiul esențial de lavandă și amestecați din nou.

 

Vezi și DERMATITA atopică (eczeme) – cele mai bune remedii naturiste

Turnați compoziția obținută într-un borcan mic de sticlă. Lăsați-l să se solidifice la temperatura camerei, sau în frigider.

Pe timpul verii, păstrați crema în frigider, deoarece uleiul de cocos are tendința de a deveni lichid la temperaturi mari.

_____________________________

Surse:

1. One Good Thing by Jillee, A NATURAL ECZEMA CREAM THAT WILL SOOTHE ITCHY AND IRRITATED SKIN: https://www.onegoodthingbyjillee.com/homemade-eczema-cream

2. Webmd, Skin Conditions and Eczema: https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/guide/atopic-dermatitis-eczema#1

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.