ALIFIE pentru HEMOROIZI din 3 ingrediente (rețetă video)

Această alifie conține coada-șoricelului. Este inspirată din rețetele terapeutei Maria Treben, care este de părere că această plantă ajută în tratamentul hemoroizilor și a rănilor greu vindecabile.

Celelalte două ingrediente care compun unguentul sunt: uleiul de măsline și ceara de albine.

Se prepară extrem de ușor în casă și merită încercată. Calmează disconfortul cauzat de hemoroizii dureroși, reduce inflamația, mâncărimile și senzația de usturime.

Alifia de coada-șoricelului poate fi folosită și pentru hemoroizii sângeroși. Aplicată pe răni, ajută la regenerarea pielii și accelerează procesul de cicatrizare și vindecare. Nu se aplică pe rănile deschise.

Alifie coada soricelului

Alifie pentru hemoroizi – rețetă

Pentru o eficiență și mai mare, adăugați și flori de gălbenele în această alifie. Botanistul David Hoffman recomandă și alte plante, precum mușețel, sunătoare sau pătlagină.

Ingrediente

• 150 ml de ulei de măsline
• 2 lingurițe de ceară de albine
• 6 lingurițe de coada-șoricelului (uscată)

Alifie hemoroizi

Preparare

Procesul de preparare a unei alifii din plante are două etape. În prima fază se prepară uleiul de plante din care vom face alifia.

e pun plantele într-un borcan de sticlă și se toarnă peste ele uleiul (încălzit în prealabil). Uleiul fierbinte va ajuta la extragerea mai rapidă a principiilor active din plante.

Plantele trebuie să fie scufundate complet în ulei. Se pune capacul strâns și se lasă la infuzat 2 săptămâni.

După trecerea perioadei de infuzare, uleiul se strecoară într-un bol printr-o sită fină sau printr-un tifon des. Se adaugă ceara de albine dată pe răzătoare sau tocată cubulețe mici.

Se pune bolul deasupra unui ibric cu apă care clocotește (bolul trebuie să vină perfect pe gura ibricului, fără să se scufunde în apă).

Se lasă la foc până când ceara se topește complet, amestecând ocazional cu un bețișor de lemn (de la înghețată).

Alifie hemoroizi

Dacă nu aveți un bol care să se fixeze pe un vas pentru a crea un sistem bain-marie, puteți folosi un borcan, pe care să-l scufundați în apă.

Turnați compoziția lichidă fierbinte într-un borcan de sticlă și așteptați să se răcească definitiv, apoi puneți capacul.

În cazul în care alifia obținută este prea lichidă (uleioasă), topiți-o din nou pe bain-marie adăugând încă puțină ceară. Dacă este prea solidă, mai puneți puțin ulei.

Alifie coada soricelului

Se aplică zilnic pe hemoroizi, preferabil seara, dar și după fiecare scaun. Se ia o bucată de hârtie igienică sau un șervețel curat, se trece prin alifie și se unge regiunea anală.

Maria Treben recomandă persoanelor care suferă de hemoroizi sângeroși (sau hemoragii stomacale) să consume și ceai de coada-șoricelului intern.

Cumpără de aici alte remedii naturiste pentru hemoroizi:

[wcepe_products ids= ‘3156, 3710, 10685′ button=’Cumpără aici’]

______________________

Sursă: Maria Treben, Coada-șoricelului, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, p. 22

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.