Spray DEZINFECTANT pentru BAIE, din 3 ingrediente

O metodă simplă – și mai cu seamă naturală – de a ne păstra toaleta curată este să folosim această soluție eficientă. Se prepară foarte ușor în casă, din 3 ingrediente ușor accesibile: apă, alcool și ulei esențial.

Pentru baie, cel mai potrivit ulei esențial este cel de eucalipt. Parfumul plin de prospețime și proprietățile sale medicinale îl fac ideal pentru întreținerea acestei zone dificile, insuficient aerisită, predispusă la umezeală și implicit la sporii de mucegaibacterii și fungi.

Solutie dezinfectanta pentru baie

Eucaliptul are proprietăți antibacteriene, antiseptice, insecticide, dezinfectante și deodorante.

Poate fi difuzat și în aer (nu numai în baie), datorită capacității sale de a ucide virusurile și bacteriile care ne îmbolnăvesc.

Totodată, grație efectelor decongestionante, ajută la desfundarea nasului în caz de răceli sau alergii, și calmează durerile de cap asociate cu probleme la nivelul sinusurilor.

Îl putem adăuga în aspiratorul cu apă, în apa de șters pe jos sau de spălat carpetele. Poate fi pulverizat și pe perne sau așternuturi, datorită faptului că ucide acarienii de praf. 

________________________

Spray dezinfectant – rețetă

Ingrediente

• 475 ml de apă
• 60 ml de votcă
• ½ linguriță de ulei esențial de eucalipt

Preparare

Soluția se obține foarte ușor. Puneți apa, vodca și uleiul esențial într-o sticlă de plastic cu pulverizator și agitați pentru omogenizare. Puteți folosi un recipient mai mare, de la o soluție de geamuri, sau unul mai mic, de la o soluție pentru ochelari.

Pulverizați ușor pe suprafețele din baie care necesită dezinfectare: pe colacul toaletei, pe chiuvetă, pe duș, pe cadă, pe etajeră, și așa mai departe.

Lăsați apoi soluția să se usuce pur și simplu. Uleiul esențial de eucalipt își va exercita lucrarea de dezinfectare, lăsând în urmă o toaletă cât se poate de curată și un aer proaspăt.

________________________

Surse bibliografice:

1. Shea Zukowski, Eucalyptus Bathroom Sanitizer Spray, Lavender, Parsley, Peppermint and Sage, p. 165

2. DIY Natural, 12 Everyday Uses for Eucalyptus Essential Oil: https://www.diynatural.com/uses-for-eucalyptus-essential-oil/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.