Călcâie crăpate – tratament naturist (+ o rețetă)

Pielea de pe călcâie este cea mai expusă la uscare și crăpare, atât în anotimpul rece, cât și în cel cald.

Deși în magazinele naturiste se găsesc numeroase creme utile în acest sens, ideea de prepara în casă un astfel de produs poate stârni interesul multor femei.

Crema calcaie crapate reteta

Cel mai mare avantaj, este fără doar și poate, faptul că avem control total asupra ingredientelor folosite, putând opta doar pentru ingrediente naturale.

O cremă preparată în casă va fi lipsită de acei compuși nocivi pe care îi vedem enumerați pe eticheta tuturor produselor de îngrijire a corpului: parabeni, lauril sulfat de sodiu (SLS), lauret suflat de sodiu (SLES), parfumuri sintetice și mulți alții. În plus, cremele din comerț nu sunt întotdeauna eficiente.

___________________________

Cremă călcâie crăpate– rețetă

Ingrediente

• 1/3 cană de ulei de cocos
• 1/3 cană de ceară
• 3 linguri de unt de shea
• 4 picături de ulei esențial de lavandă
• 4 picături de ulei esențial de tămâie
• opțional: 5 picături de vitamina E uleioasă

Preparare

Modul de preparare este mult mai simplu decât vă imaginați. Puneți uleiul de cocos, untul de shea și ceara într-un borcan de sticlă.

Introduceți apoi borcanul într-un ibric cu apă – care trebuie să acopere doar jumătate de borcan. Puneți ibricul pe foc și lăsați ingredientele să se topească. Amestecați ocazional cu un bețișor de lemn (de la o înghețată pe băț sau bețișoare de bambus).

După ce ingredientele au devenit lichide, stingeți focul și scoateți borcanul din apă.

După ce s-a răcorit câteva secunde, adăugați celelalte ingrediente – uleiurile esențiale și vitamina E, dacă folosiți. Amestecați din nou și turnați compoziția într-un borcănel de sticlă sau în alt recipient.

Autoarea acestei rețete a folosit și recomandă folosirea unui recipient gol de la un deodorant-stick.

Lăsați crema să se răcească. Veți vedea că va deveni solidă, dar suficient de moale încât să poată fi întinsă ușor pe piele.

Se aplică la nevoie pentru a preveni, vindeca sau repara călcâiele uscate sau crăpate. Procedeul se face seara, înainte de culcare.

Încă după prima aplicare a acestei creme veți vedea rezultatele: călcâie mai fine și netede.

___________________________

Sursă: One Good Thing by Jillee, DIY HEEL REPAIR STICK: https://www.onegoodthingbyjillee.com/2015/05/diy-heel-repair-stick.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.