PASTILE cu GHIMBIR, care ajută DIGESTIA după MASĂ (rețetă de casă)

Plantele aromatice sunt deosebit de utile pentru buna funcționare a tractului digestiv. Nu în mod întâmplător au fost lăsate de Dumnezeu pentru a le folosi la condimentarea mâncărurilor.

Pe lângă faptul că fac preparatele culinare mai savuroase, mirodeniile deschid apetitul și au efecte stimulente asupra digestiei. Gustul și beneficiile lor se datorează conținutului de uleiuri volatile esențiale.

Pastile digestive: blog.mountainroseherbs.com

Menta, mărarul, feniculul, ghimbirul și coriandrul sunt doar câteva exemple de plante intens aromate care încălzesc tractul digestiv și exercită efecte carminative.

Rețeta de mai jos conține plante care pot ușura senzația de plenitudine a stomacului, îndeosebi după masă. Totodată, reduc disconfortul cauzat de flatulență prin faptul că ajută la eliminarea gazelor.

______________________________

Pastile pentru digestie

• 2 lingurițe de cardamom măcinat
• 1 linguriță de ghimbir măcinat
• 1 linguriță de rădăcină de lemn-dulce măcinat
• apă distilată sau tinctură de fenicu
• 4 lingurițe de zahăr de cocos (zahăr brut, fructoză)

Preparare

Toate ingredientele se găsesc de cumpărat la magazinele naturiste sau pe Internet.

Puneți câteva păstăi de cardamom în râșnița electrică de cafea și măcinați-le fin. Procedați la fel cu rădăcina de lemn-dulce.

Amestecați într-un bol pudrele obținute cu pudra de ghimbir și zahărul de cocos, în cantitățile sugerate mai sus. Cu o pipetă, adăugați câte puțină apă distilată sau tinctură de fenicul în amestecul uscat de plante și amestecați.

Adăugați câte o pipetă de lichid până când obțineți o compoziție legată, asemănătoare aluatului de fursecuri. Aveți grijă să nu adăugați prea mult lichid.

Modelați compoziția în biluțe mici, de dimensiunea unei radiere de la capătul unui creion. Nu trebuie să le faceți mai mari, deoarece sunt concentrate.

Dați-le la final prin pudră de lemn-dulce, dacă doriți. Așezați toate pastiluțele pe o hârtie de copt, într-un singur strat, și lăsați-le să se usuce. În câteva zile vor fi gata. Depozitați-le într-un borcan de sticlă sau într-o cutiuță. Păstrați-le în frigider.

Se poate lua câte o pastiluță înainte sau după masa de seară.

Pentru o digestie sănătoasă, este recomandat ca ultima masă a zilei să nu fie foarte târzie. Cina trebuie luată cel târziu la ora 19:00.

Aceste pastiluțe se pot prepara și cu miere. În acest caz, este indicat să ajustați cantitatea de lichid.

_______________________

Sursă: Mountain Rose Herbs, Herbs for Healthy Digestion: 3 Simple Recipes: https://blog.mountainroseherbs.com/herbs-healthy-digestion-recipes

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.