PARFUM de LAVANDĂ făcut în casă (rețetă + efecte terapeutice)

Pentru a mirosi bine și frumos nu trebuie să plătim prețul sănătății folosind parfumuri sintetice care conțin substanțe cu potențial toxic și perturbator la nivelul organismului.

Florile ne pot ajuta să ne preparăm propriul parfum în casă, folosind doar ingrediente naturale. Sunt mult mai accesibile ca preț și sigure pentru o utilizare regulată.

Parfum de lavanda facut in casa

Mirosul de lavandă este apreciat de foarte multe persoane ca fiind unul din cele mai plăcute parfumuri. Levănțica produce un efect liniștitor dovedit asupra minții și a corpului.

Studiile au arătat că aroma de lavandă atenuează oboseala și crește încrederea interpersonală. Nimeni nu poate contesta faptul că acest parfum floral induce o stare de bine, de confort psihic și fizic, de siguranță.

Mireasma dulce și plăcută a acestei plante calmează întreg organismul, reduce durerile de cap, migrenele și stresul.

_________________________

Parfum de lavandă făcut în casă – rețetă

Ingrediente

• 120 ml de votcă
• 1 cană de flori uscate de lavandă
• 2 linguri de glicerină vegetală
• 15 picături de ulei esențial de lavandă
• 10 picături de extract de vanilie
• 2 păstăi de vanilie

Preparare

Tăiați păstăile de vanilie pe lungime cu vârful unui cuțit ascuțit. Puneți-le într-un borcan mare de sticlă împreună cu florile de levănțică.

Turnați peste ele vodca și puneți capacul ermetic. Lăsați plantele la macerat în alcool timp de o săptămână.

Strecurați apoi alcoolul și aruncați păstăile de vanilie și florile de lavandă.

Turnați alcoolul din nou în borcan și adăugați glicerina, uleiul esențial de lavandă și extractul de vanilie. Amestecați pentru omogenizare și puneți capacul.

Lăsați parfumul să stea la infuzat încă 6 săptămâni.

Strecurați din nou lichidul printr-un filtru de hârtie și transferați-l într-o sticlă goală de la un parfum vechi, spălată bine în prealabil. Sau puteți folosi orice alt recipient cu pulverizator.

___________________________

Surse bibliografice:

1. Roberta Sellaro, Wilco W. van Dijk, Claudia Rossi Paccani, Bernhard Hommel, and Lorenza S. Colzato, A question of scent: lavender aroma promotes interpersonal trust, Front Psychology, 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4290497/

2. Herb Idea, Lavender Perfume Recipe: http://herbidea.com/lavender-perfume-recipe/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.