LĂMÂIA – cel mai SIMPLU și eficient DEODORANT pe care-l puteți folosi!

Există două categorii de produse care pot ajuta la rezolvarea problemei transpirației: deodorante (care maschează mirosul neplăcut) și antiperspirante (care opresc sudorația).

Ambele sunt dăunătoare sănătății, însă antiperspirantele sunt cele mai periculoase. Substanțele lor pătrund în piele și ajung în cele din urmă în fluxul sanguin.

Lamaia ca deodorant

Un studiu recent realizat de cercetătorii germani și publicat în International Journal of Cosmetic Science a arătat că efectul antiperspirantelor de tip roll-on sau stick este atât de puternic încât acestea rezistă 24 sau chiar 48 de ore după aplicare.

V-ați întrebat vreodată cum este posibil ca acestea să ne protejeze împotriva transpirației chiar și în condiții de stres maxim, temperaturi foarte mari sau efort fizic intens?

Aceste produse conțin substanțe care nu rămân doar la nivelul pielii. Spre deosebire de deodorante, care doar maschează mirosul neplăcut al transpirației, antiperspirantelele sunt concepute să oprească sursa mirosului. Compușii lor pătrund în piele și stopează transpirația.

Eficiența lor se datorează îndeosebi conținutului de aluminiu, care trece de bariera pielii și pătrunde în glandele sudoripare, blocând procesul de sudorație.

Acest lucru înseamnă că noi purtăm în corpul nostru, de dimineață până seara, substanțe chimice extrem de primejdioase, cu potențial toxic și cancerigen.

Triclosan, aluminiu, parabeni, conservanți, perturbatori de hormoni, formaldehidă, steareați contaminați, compuși alergeni, parfumuri sintetice – iată doar câteva din substanțele regăsite nu doar în deodorante și antiperspirante, ci și în alte produse de îngrijire a corpului/pielii.

__________________

♣ Deodorante naturale

Aceste informații ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne convingă să încercăm ceva natural, fără riscuri mari. Printre cele mai eficiente produse naturale împotriva transpirației se numără bicarbonatul de sodiu, piatra de alaun sau lămâia.

__________________________

Cum să folosiți lămâia ca deodorant

Luați o lămâie și tăiați-o felii sau în sferturi. Masați zona axilelor integral cu partea zemoasă, asigurându-vă că pielea este complet acoperită cu un strat subțire de suc de lămâie. Lăsați pielea să se usuce.

Persoanele care au încercat această metodă susțin că mirosul de transpirație se „dizolvă” pur și simplu în prezența sucului de lămâie.

__________________________

Este posibil însă ca lămâia să nu funcționeze la fel de bine în cazul celor care transpiră foarte mult.

Poate fi nevoie de mai multe aplicări pe zi. Puteți păstra câteva cubulețe cu lămâie într-o punguță, în geantă, în caz de urgență.

Nu aplicați lămâia pe pielea proaspăt epilată, deoarece este acidă și poate provoca arsuri și iritații. Așteptați 10-15 minute înainte de aplicare.

În caz că vă întrebați, uleiul esențial de lămâie nu are aceleași efecte, nici sucul de lămâie cumpărat din magazine, ci doar cel proaspăt stors acasă.

Intrați aici pentru a descoperi mai multe rețete de antiperspirante și deodorante naturale, ușor de preparat în casă.

__________________________

Surse:

1. Prevention, The Crazy Ways Antiperspirant Messes With Your Health: https://www.prevention.com/life/g20496231/the-crazy-ways-antiperspirant-messes-with-your-health/?slide=7

2. Healing Redefined, THE MOST SIMPLE, NATURAL, AND EFFECTIVE DEODORANT YOU WILL EVER USE: http://healingredefined.org/simple-natural-effective-deodorant-will-ever-use/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.