SOLUȚIE contra MUCEGAIULUI, din 2 ingrediente naturale

Soluția anti-mucegai pe care v-o prezentăm în acest articol este lipsită de toxicitate și ușor de obținut în casă. Conține doar 2 ingrediente: oțet și ulei esențial de arbore de ceai (tea tree).

Oțetul alb este un curățitor și un dezinfectant natural foarte bun. În plus, este ieftin și ușor accesibil oricui. Ucide bacteriile în proporție de 99%, mucegaiul în proporție de 82% și virusurile în proporție de 80%.

Soluție naturală anti-mucegai

Uleiul esențial de arbore de ceai este un antiseptic deosebit de puternic. Studiile l-au arătat eficient împotriva mai multor tipuri de microorganisme – bacterii, virusuri și fungi.

Poate fi incorporat în numeroase produse de curățare a casei sau a corpului (săpunuri, șampoane, creme, detergenți), precum și în rețete medicinale pentru uz extern (infecții ale pielii). Simpla difuzare a acestuia în aer poate distruge sporii de mucegai.

Amestecat cu oțet alb, apă și ulei esențial de lămâie, poate fi folosit la curățarea obiectelor din bucătărie și din baie, întrucât ajută la eliminarea bacteriilor.

_________________________________________________________________________________________________________

Soluție naturală anti-mucegai – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de oțet alb
• 20 de picături de ulei esențial tea tree (arbore de ceai)

Metodă

Turnați oțetul într-o sticlă cu pulverizator. Adăugați uleiul esențial, puneți capacul și agitați recipientul.

Pulverizați această soluție pe locurile afectate de mucegai, sau care necesită o curățare mai profundă.

Poate fi folosită săptămânal pentru curățarea băii – locul în care se dezvoltă cel mai mult umezeala și mucegaiul. Pulverizați pe faianță, pe gresie, pe chiuvetă, pe cadă, pe geam, pe duș și ștergeți cu un burete abraziv sau moale.

Agitați spray-ul înainte de fiecare utilizare.

O altă variantă ar fi să folosiți o soluție naturală asemănătoare clorului, ușor de obținut în casă. Amestecați votcă și apă în cantități egale și adăugați câteva picături de ulei esențial de tea tree.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. One Good Thing by Jillee, HOW TO GET RID OF MOLD AND MILDEW NATURALLY: https://www.onegoodthingbyjillee.com/how-to-get-rid-of-mold-naturally

2. Dr. Axe, Top 10 Tea Tree Oil Uses and Benefits: https://draxe.com/tea-tree-oil-uses-benefits/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.