PASTĂ de DINȚI remineralizantă din ARGILĂ, care absoarbe TOXINELE (rețetă)

De ce o pastă de dinți făcută în casă în locul celor din magazine? Pentru că mărcile din comerț conțin foarte multe ingrediente toxice, care în timp ne pot afecta sănătatea.

Deși nu înghițim acest produs, cavitatea bucală are o capacitate mare de absorbție, ceea ce înseamnă că unele substanțe chimice pe care le conține ajung în fluxul nostru sanguin.

Argilă Pastă de Dinți

Dr. Mercola prezintă lista celor mai periculoase substanțe regăsite în pastele de dinți comerciale:

Triclosan 

Regăsit îndeosebi în produsele Colgate (dar și în săpunuri de mâini și produse de machiaj), este un compus antibacterian.

Deși este eficient în combaterea gingivitei, are efecte secundare importante. A fost asociat cu creșterea rezistenței la antibiotice și tulburări endocrine.

Unele studii pe animale au arătat că triclosanul cauzează malformații osoase fetale la șoareci și șobolani, datorită efectelor sale hormonale.

Totodată, acesta poate cauza cancer, favorizând îndeosebi progresia cancerului mamar. Cercetările au arătat că persoanele care se spală pe dinți cu Colgate Total au de 5 ori mai mult triclosan în urină decât cei care nu folosesc acest produs.

→ Lauril sulfat de sodiu (LSS)

Numeroase paste de dinți conțin surfactanți (tenside) precum lauril suflat de sodiu sau lauril sulfat de sodiu. Acești compuși sunt responsabili pentru acțiune spumantă a pastei de dinți.

LSS a fost asociat cu iritații ale pielii și afte bucale dureroase. În urma proceselor de manufacturare (etoxilare) acest compus poate fi contaminat cu 1,4 dioxan, un subprodus cu potențial cancerigen.

LSS este înregistrat ca insecticid și poate avea efecte toxice asupra peștilor, insectelor și crustaceelor.

Pastele de dinți conțin de asemenea îndulcitori artificiali (îndeosebi Aspartam), fluor, propilen glicol (extras din țiței, asociat cu dermatită, depresie, toxicitate la nivel cerebral și cardiac) și dietanolamină (cauzează tulburări hormonale).

___________________________________________________________________________________________________________

Pastă de dinți remineralizantă – rețetă

Ingredientul-cheie al acestei paste de dinți este argila de bentonită, care are efecte detoxifiante remarcabile.

Această argilă conține cel puțin 60 de minerale și poate fi folosită atât extern, cât și intern. Acționează ca un magnet, absorbind toxinele, impuritățile și metalele grele, ajutând corpul să le elimine.

Ingrediente

• 2 linguri de argilă de bentonit
• 3-4 linguri de apă distilată (sau fiartă și răcită)
• 4 picături de ulei esențial de scorțișoară (antibacterian, antifungic)

Ingrediente opționale:

• 10 picături de stevia sau xilitol (pentru gust)
• 2 picături de ulei esențial de cuișoare (antibacterian, analgezic)

Preparare

Puneți argila într-un bol de sticlă. Adăugați uleiurile esențiale, îndulcitorul (dacă folosiți) și 3 linguri de apă. Amestecați cu o lingură de plastic sau de lemn timp de circa 5 minute, până la omogenizarea deplină a ingredientelor. Trebuie să obțineți o pastă fină.

Dacă vreți ca pasta să fie mai subțire, mai puteți adăuga acum 1 lingură de apă.

Păstrați pasta obținută într-un borcănel de sticlă sau într-o cutie. Înmuiați pur și simplu periuța în recipient și periați dantura în mod obișnuit. Nu face spumă ca o pastă de dinți din comerț, nici nu are un gust foarte plăcut, dar este eficientă.

Puteți folosi mai multe recipiente, pentru fiecare membru al familiei în parte, sau unul pentru adulți și unul pentru copii.

Dacă aveți în casă un tub gol de la o pastă de dinți, puteți introduce pasta în el.

Atenție, unele tipuri de argilă bentonită pot conține metale grele și din acest motiv nu sunt recomandate pentru uz intern la femeile gravide și copii.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Don’t Waste the Crumbs, HOMEMADE CINNAMON FLAVORED REMINERALIZING TOOTHPASTE: https://dontwastethecrumbs.com/2015/08/remineralizing-toothpaste-cinnamon/

2. Dr. Axe, 10 Bentonite Clay Benefits and Uses: https://draxe.com/10-bentonite-clay-benefits-uses/

3. Mercola, Toxic Toothpaste Ingredients You Need to Avoid: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/09/09/toxic-toothpaste-ingredients.aspx

4. Antalvali: https://antalvali.co.hu/receptek/fogpaszta-hazilag/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.