ALIFIE anti-inflamatoare pentru DURERI musculare și ARTICULARE – rețetă de casă

Ingredientele din această alifie au efecte calmante asupra durerilor musculare și articulareGhimbirul este o plantă extraordinară pentru reducerea inflamațiilor și a diferitelor tipuri de dureri.

Conține gingeroli – compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Totodată, ghimbirul are efecte antispasmodice, ajutând la ameliorarea spasmelor musculare.

Alifie pentru dureri

Funcționează extern ca antiinflamator în aceeași măsură ca și intern. Se poate folosi sub formă de cataplasme, ulei de masaj sau alifie.

Tătăneasa, un alt ingredient din această alifie, este un ajutor de mare preț pentru tot felul de probleme externe, de la răni și vânătăi, până la fracturi, luxații, entorse, întinderi de mușchi sau ligamente și osteoartrită.

Uleiurile esențiale incluse în rețetă au la rândul lor efecte restauratoare la nivel muscular. Lavanda este antiinflamatoare și analgezică. Chiparosul este antispasmodic (reduce crampele musculare, tensiunea și durerea). Rozmarinul este analgezic (diminuează durerile musculare și articulare).

____________________________________________________________________________________________________________

Alifie pentru dureri – rețetă

Ingrediente

• 120 ml de ulei de măsline 
• 160 ml de ulei de cocos (sau tot de măsline)
• 100 g unt de shea
• ½ cană de ghimbir ras
• ¼ cană de tătăneasă uscată
• ½ cană de ceară de albine
• 40 de picături de ulei esențial de chiparos
• 40 de picături de ulei esențial de rozmarin
• 40 de picături de ulei esențial de lavandă

Metodă

Puneți uleiul de măsline și uleiul de cocos într-un borcan de sticlă. Adăugați ghimbirul proaspăt dat pe răzătoare și tătăneasa mărunțită.

Amestecați și introduceți borcanul într-un ibric cu apă pus pe foc. Lăsați la foc mic cel puțin o oră (nu trebuie să fiarbă), pentru ca uleiul să infuzeze cât mai bine principiile din plante. Uleiul nu trebuie să fiarbă.

După o oră, strecurați uleiul printr-o bucată de tifon sau printr-o sită deasă într-un alt borcan. Adăugați untul de shea și ceara și puneți din nou borcanul la bain-marie pentru ca aceste ingrediente să se topească.

După ce compoziția toată a devenit lichidă și s-a răcorit suficient, adăugați uleiurile esențiale și omogenizați.

Transferați compoziția în borcănele sau cutii de metal. Lăsați recipientele deschise peste noapte, pentru ca alifia să se solidifice complet, apoi puneți capacele.

Excludeți uleiul esențial de rozmarin dacă doriți să folosiți alifia pentru copii sau pe perioada sarcinii sau alăptării.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Scratch Mommy, Homemade Muscle Rub Salve: http://www.scratchmommy.com/homemade-muscle-rub/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.