REMEDIU universal pentru TĂIETURI, ZGÂRIETURI, ARSURI, COȘURI, CICATRICI (rețetă simplă)

Acest remediu constă din uleiuri esențiale, și este deosebit de util în diferite probleme ale pieliiPoate fi considerat o soluție salvatoare pentru micile „accidente” pe care le au copii la joacă, precum zgârieturi, vânătăi sau julituri.

Și adulții pot folosi această formulă pentru tratarea rănilor, arsurilor sau tăieturilor sau leziunilor profunde ale pielii. S-a dovedit extrem de eficient pentru vindecarea cusăturilor și a pielii lacerate.

Se prepară foarte ușor în casă. Pentru o eficiență notabilă, este indicat să folosiți uleiuri esențiale de calitate.

Remediu universal pentru piele – rețetă

Ingrediente

• 10 picături de ulei esențial de lavandă
• 10 picături de ulei esențial de tămâie
• 10 picături de ulei esențial de tea tree (arbore de ceai)
• apă de hamamelis

Metodă

Aveți nevoie de o sticluță mică de 5 ml cu rolă (de la mir sau parfum). Puneți toate uleiurile esențiale în sticluță și completați cu apă de hamamelis. Puneți capacul și agitați recipientul pentru a ajuta la combinarea ingredientelor.

O altă variantă ar fi să păstrați soluția într-o sticluță cu pulverizator. Va fi mai ușor de aplicat pe porțiunile mari de piele afectate. Agitați sticluța înainte de fiecare utilizare.

Se poate aplica de mai multe ori pe zi, până la vindecare.

________________________________________________________________________________________________________

Cum funcționează

Uleiul esențial de lavandă are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antifungice, antimicrobiene și analgezice.

Poate fi folosit într-o sumedenie de afecțiuni externe: de la acnee, coșuri și cuperoză, până la dureri reumatice, umflături, luxații, contuzii, tumefieri cauzate de lovituri, ulcerații, răni, eczeme uscate, păduchi sau înțepături de insecte.

Uleiul esențial de arbore de ceai este unul din cei mai buni agenți antifungici. Are de asemenea efecte antimicrobiene și antiseptice puternice.

Este folosit în infecții ale pielii cauzate de bacterii, fungi, virusuri sau protozoare, acnee dermatită, ciuperca unghiei, mătreață, răni infectate, picior de atlet, candidoza bucală și vaginală, iritații, bătături, leziuni traumatice.

Uleiul esențial de tămâie este recomandat în inflamații, acnee, cicatrici, răni, tăieturi, arsuri, mâncărimi ale pielii, dureri musculare și articulare, alergii ale pielii, circulație deficitară și dureri menstruale.

Apa de hamamelis (se găsește pe internet) are efecte tonice asupra pielii, astringente și purifiante. Stimulează circulația, curăță pielea de impurități și întărește venele.

Este utilă în cuperoză, insuficiență venoasă, varice, picioare grele, edeme, ten mixt și gras, pori dilatați.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: One Good Thing, ESSENTIAL OILS HEALING STICK: https://www.onegoodthingbyjillee.com/2014/05/essential-oils-healing-stick.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.