SUPOZITOARE naturale pentru INFECȚIILE cu CANDIDĂ – rețetă de casă din 3 ingrediente

Acest remediu este recomandat femeilor care nu sunt la prima infecție vaginală cu candidă, ci celor care se confruntă cu recidive și pot recunoaște ușor simptomele.

A fost conceput în baza rezultatelor unui studiu, de autoarea site-ului „One good thing by Jillee”.

Supozitoare – candidă

Este vorba despre un studiu publicat în Journal of Applied Microbiology, care a arătat că uleiurile esențiale din plante aromate inhibă creșterea și activitatea ciupercii Candida albicanis.

Rezultatele studiului citat mai sus a demonstrat că uleiurile esențiale sunt mai eficiente în combaterea infecțiilor vaginale cu Candidă decât medicamentele standard (Clotrimazol, Itraconazol și Fluconazol).

Cercetătorii au folosit uleiuri esențiale de lavandă, de arbore de ceai, de mentă, de oregano și de busuioc. Toate aceste uleiuri au inhibat la un nivel celular profund dezvoltarea candidei, mult mai puternic decât Clotrimazol. Mai precis, acestea au afectat pereții celulari și membranele ciupercii.

Candida albicanis s-a dovedit mai sensibilă la uleiurile esențiale din plantele aromatice decât la medicamentele convenționale.

Autoarea a folosit uleiul de cocos pentru a obține o compoziție solidă, ușor de aplicat local pentru reducerea disconfortului cauzat de infecția cu candidă.

Ulei de cocos este înzestrat cu proprietăți antifungice, antivirale și antimicrobiene puternice. Acesta distruge membrana ciupercii, oprește creșterea acesteia și produce un efect hidratant instant.

________________________________________________________________________________________________________

Supozitoare pentru candidă – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de ulei de cocos solid
• 4 picături de ulei esențial de lavandă
• 4 picături de ulei esențial de arbore de ceai (tea tree)

Preparare

Puneți uleiul de cocos într-un bol și topiți-l pe bain-marie sau la microunde câteva secunde. Trebuie să devină lichid pentru a putea încorpora uleiurile esențiale.

Dacă s-a înfierbântat, lăsați-l să se răcorească, apoi adăugați uleiul de lavandă și cel de arbore de ceai. Amestecați și turnați compoziția în forme de supozitoare sau în alte forme de silicon lungi, ovale sau rotunde, care pot fi ușor introduse în vagin.

Puneți formele în congelator și așteptați 15-20 de minute, până când uleiul de cocos a devenit solid. Nu trebuie să înghețe, deoarece va fi mai greu de folosit. 

Păstrați supozitoarele în frigider, învelite în folie, într-o pungă care se închide ermetic. Etichetați cu numele și data produsului, precum și cu ingredientele folosite în compoziție. 

Dacă nu aveți forme speciale, puteți lăsa compoziția în congelator până se solidifică, apoi o puteți modela în forme de supozitoare cu mâinile.

________________________________________________________________________________________________________

Se poate folosi câte un supozitor în fiecare seară, timp de 7 zile consecutiv, sau ori de câte ori este nevoie pentru calmarea simptomelor. 

Pe măsură ce uleiul de cocos se topește în contact cu pielea, va curge. Din acest motiv este indicat să aplicați un absorbant zilnic pentru a nu păta lenjeria intimă.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Bona E., Cantamessa S., Pavan M., Novello G., Massa N., Rocchetti A., Berta G., Gamalero E., Sensitivity of Candida albicans to essential oils: are they an alternative to antifungal agents? J Appl Microbiol. 2016; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27568869

2. Fereshteh Behmanesh, Hajar Pasha, Ali Asghar Sefidgar, Mohsen Taghizadeh, Ali Akbar Moghadamnia, Hajar Adib Rad and Leyla Shirkhani, Antifungal Effect of Lavender Essential Oil (Lavandula angustifolia) and Clotrimazole on Candida albicans: An In Vitro Study, Scientifica (Cairo). 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4621348/

3. One Good Thing, MAKE THIS SIMPLE, ALL-NATURAL REMEDY FOR PAINFUL YEAST INFECTIONS: https://www.onegoodthingbyjillee.com/natural-remedy-for-yeast-infections

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.