CREMĂ pentru MÂINI USCATE – cu MIERE și ULEI de MĂSLINE (rețetă)

Produsele de îngrijire personală din comerț sunt costisitoare și pline de aditivi nocivi pentru sănătate. În acest articol veți găsi o metodă simplă de preparare a unei creme de mâini pe bază de uleiuri vegetale, ceară și miere de albine, fără ingrediente toxice.

O puteți folosi pentru tratarea mâinilor uscate, crăpate sau iritate – o problemă cu care ne confruntăm din cauza frigului din timpul iernii sau a produselor de curățare agresive și chimice din comerț.

Cremă de mâini 

Poate fi utilizată și pentru călcâie, coate sau alte zone ale corpului care necesită puțină hidratare. Este eficientă și în răni sau iritații.

Mierea are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Este bogată în aminoacizi, vitamine, enzime și antioxidanți, care hrănesc pielea și previn daunele celulare cauzate de radicalii liberi.

Zaharurile naturale pe care le conține cresc umiditatea din piele și reduc uscăciunea. Mierea ajută la calmarea inflamațiilor și prevenirea infecțiilor externe, reglează pH-ul pielii și accelerează procesul de vindecare și regenerare a pielii.

_________________________________________________________________________________________________________

Cremă pentru mâini uscate – rețetă

Din cantitățile date rezultă circa 230 g. de cremă.

Ingrediente

• 60 ml de ulei de cocos
• 60 ml de ulei de măsline
• 60 ml de ulei de migdale (de gălbenele sau tot de măsline)
• 5 linguri de ceară pastile
• 1 lingură de unt de shea
• 1 ½ linguri de miere
• opțional: 10-20 picături de uleiuri esențiale (ex. lavandă)

Preparare

Metoda de preparare este foarte simplă. Puneți toate ingredientele – mai puțin mierea – într-un borcan sau într-un bol de sticlă.

Puneți un ibric sau o cratiță cu apă pe foc și așezați borcanul în apă sau bolul pe gura vasului. Amestecați în ingrediente cu o lingură lungă de plastic, până se topesc toate bucățile de ceară.

Sau puteți folosi cuptorul cu microunde.

După ce ceara a devenit lichidă, așteptați câteva secunde să se răcorească, apoi incorporați mierea și uleiurile esențiale, dacă folosiți. Amestecați bine până la omogenizare, apoi turnați repede compoziția într-un borcan mai potrivit ca mărime sau în cutii de plastic/de metal.

Lăsați recipientul deschis, astfel încât compoziția să se răcească la temperatura camerei. Când s-a răcit complet și a devenit solidă, testați consistența pe mână. Dacă este prea moale, mai puteți adăuga ceară, dacă este prea groasă, mai puteți adăuga ulei vegetal. În ambele cazuri, crema trebuie pusă din nou la topit.

Se folosește ca o cremă obișnuită, ori de câte ori este nevoie.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Hello Glow, RICH HONEY HAND BALM FOR SUPER DRY HANDS: https://helloglow.co/rich-honey-hand-balm/

2.Live Simply, BODY BUTTER GUIDE: HOW TO MAKE HOMEMADE BODY BUTTER: https://livesimply.me/2017/03/31/how-to-make-easy-body-butter/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. As vrea sa stiu de unde se cumpara ceara pastile.

  2. Untul de shea poate fi inlocuit cu untul de masa?

    • NU. Sub nici o forma. Untul de Shea il cumperi de la plafar, dar cel nerafinat. Se mai numeste si unt de Carite (denumirea franceza). Sunt niste nuci din Africa (senegal in special) din care se extrage acest unt. Are cu totul alte proprietati untul de masa.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.