SOLUȚIE naturală pentru CURĂȚAREA casei – din OȚET, CIMBRU LAVANDĂ

Oțetul reprezintă alternativa ideală la agenții de curățare agresivi din comerț. Este natural, mult mai economic și folositor pentru familiile cu copii, întrucât nu produce reacții alergice.

Pentru a-i da o culoare și un parfum mai plăcut, putem infuza în oțet diferite plante, precum lavandă, cimbru, busuioc, mentă, sau coji de citrice.

Pe lângă faptul că maschează mirosul înțepător al oțetului, aceste plante și fructe au și proprietăți antibacteriene, fiind așadar utile în curățare.

Oțetul poate curăța orice suprafață din casă, de la ferestre la toaletă. Are efecte dezinfectante naturale și previne dezvoltarea și înmulțirea germenilor.

Cimbrul este antibacterian și antifungic. Totodată, lavanda are proprietăți antimicrobiene și este înzestrată cu un parfum calmant și liniștitor.

___________________________________________________________________________________________________________

Oțet cu cimbru și lavandă – rețetă

Ingrediente

• ½ cană de flori de lavandă uscate
• ½ cană de frunze uscate de cimbru
• 500 ml litru de oțet alb distilat

Preparare

Puneți plantele uscate într-un borcan de sticlă. Umpleți borcanul cu oțet și amestecați de câteva ori. Închideți-l ermetic și lăsați plantele la macerat cel puțin 24 de ore.

Când lichidul a căpătat o culoare roșiatică (datorată cimbrului), puteți strecura oțetul și îndepărta materialul vegetal. Transferați oțetul rezultat într-o sticlă cu pulverizator, pentru a fi mai ușor de folosit.

Acest oțet aromatic poate fi utilizat pe post de soluție pentru curățarea casei. Este 100% natural și eficient. Comparativ cu soluțiile din comerț, acesta nu conține aditivi dăunători, nici parfumuri și coloranți sintetici care pot cauza alergii.

Oțetul de cimbru și lavandă poate fi folosit la curățarea cuptorului, tocătoarelor, blaturilor de bucătărie, chiuveta din bucătărie și din baie, toaleta, inclusiv geamurile.

Are efecte degresante ușoare și înlătură destul de bine grăsimea. Îl puteți folosi și la spălarea veselei.

Lasă în urmă un miros plăcut.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Learning Herbs, Homemade cleaning recipes – Herbal vinegar cleaner: https://learningherbs.com/skills/homemade-cleaning-recipes/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play